torsdag, januari 10

Boktips


Om det finns en bok jag sku villa dela ut åt hela finska befolkningen så är det denhär. Den är lättläst (jag läste den på 1 timme), den är jättekonkret och jag tror att det sku vara viktigt att människor läser den. Jag hör ofta hur fult människor pratar till sina barn (och jag kan nog också göra det ibland men är ändå medveten om det och försöker) och denhär boken lyfter hur man kan prata och uppmuntra sina barn på olika sen. Sen förklarar den också hur man skall prata till barn om man vill ha dem och göra något och det är konkret och respektfullt, inte bara skrik och rytanden. Sen lyfter den också upp en sak som jag inte är så bra på och det är samarbete mellan föräldrarna, jag är tyvärr ganska bra på att vara den som bestämmer och kan slå ner nåt Micke sagt. Jag måste bli bättre på att lyfta upp hans föräldraskap med.

Men jag rekommenderar denhär boken. Tror faktiskt att det är första boken som Micke läst mer än 1 sida i för den är så medryckande och lättläst.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En annan bok värt att läsa är: Våga vara - en handbok för att visa vägen till bättre självkänsla.
Den handlar inte om det du beskrivit om i dit inlägg, men den är ett bra verktyg då man tvivlar på sina metoder att uppfostra barn. Den är speciellt bra nu i vårt hushåll då Miliam trotsar.. tänkte ara dela med mej ifall du sku vara intresserad :)

Michaela sa...

Tack för tipset! Har boken miten tuen lapsen ja nuoren itsetuntoa och den går nog jättedjupt in på allt med självkänsla. Det är nog så jätteviktigt och det är väl vad jag önskar mest av vår uppfostran. Att barnen gillar sig själv och vågar vara sig själv.