onsdag, januari 2

Vagnen med till Thailand?

Om exakt två veckor sitter vi på flyget. Och det betyder att jag ju nu kan börja fundera på vad som ska tas med. (På basen av senaste resor är vintern en sån tid då jag vill packa och fundera och planera lång tid i förväg så att jag får  leva" resspänning" längre.)

Men nu till mitt problem. Vagnen. Sander är 1 år 8 månader. Vagnen har varit ca 1 månad i lidret men nu hos min mamma sov han i den ute på dagen och också när vi var hos en kompis tidigare. Han somnar rätt bra i den och sover ofta gott. När han ser den sitter han gladeligen i den. Hemma tar vi aldrig vagn med, men bär honom i famnen korta sträckor då han inte orkar gå. Vår vagn är en babyjogger city mini. Den är en utmärkt resevagn och man får ihop den med ett handryck, sen så väger den ca 7kg. Men jag hade ren bestämt att vi inte tar nån vagn. Det var helt klart. Den ska hållas reda på och den ska bäras på och upptar lediga händer. Dessutom är vagn och strand omöjlig kombination plus att vi bor på ställen med trappor och platserna är inte så stora dit vi far. Men nu har jag börjat fundera att han ju kan sova i den på dagen. Jag kan ligga vid poolen och läsa bok och samtidigt vakta honom, annors hade jag tänkt att nån alltid är med honom i vår bungalow på dagen. Men det begränsar ju rätt mycket det. Och sen när Micke far hem så är det ju jag som måste vara inne med honom. Så nu är det inte alls så enkelt mera. Några förslag?!

2 kommentarer:

Pia sa...

Jag sku ta med. Själv är jag fundersam om vi ska ha 1 eller 2 resevagnar med oss när vi åker i februari. Just pga av att Ivar gärna sover en stund på dagen ibland och även om han blir trött på kvällen om vi är ut o äter eller så kan det vara helt bra att han har nånstans dit han kan krypa in och sova om han blir trött. O då blir han tre år under vår resa ;) Två manducor tar vi också med ifall vi vill fara o gå någå lite längre stäckor. Inte vill någon av pojkarna sitta i vagnen om vi är ut o går, men att sova i duger dom bra!

Michaela sa...

Vi var ju ifjol till Egypten och på sommarn till Sicilien och då sku jag nog gärna ha haft två vagnar eller en dubbelvagn med två sovplatser. Sku faktiskt ha behövats. Och om vi nu tar ena med så kommer det att bli strid om vem som får sitta i den eftersom Arthur också vill sitta ibland. Men nu föreslog Micke ståbräde till den, det sku kanske funka (fast ståbräde på nån strand är nog så idiotiskt nåt kan bli). Roligt att höra hur ni tänkt!