torsdag, januari 17

Hitresan


Hejdå murre, ses på måndag!

Vi åt på andra sidan. Dyrt, men praktiskt och lätt när det fanns lekplats. Och då var alla mätta.

Sen lekte barnen lite till, och det var riktigt bra att vi var där ca 2½ h före. Blev inte stress men inte heller överloppstid.

Det var morötterna och öpplena de spydde upp..

In bangkok efter 4 h sömn för Sander och sådär 1 för mig.

Och Sander satt still i 10 minuter och sa "glass". Sparka ingen och var lugn. Efter det börja skriket när planet landa på Samui.


Framför mig just nu. Alla andra sover men det har jag inte ro till så jag har bekantat mig med omgivningen och snaskat pringles. Ska snart väcka resten så att vi kan gå och simma.


Min mamma kommer inte håg flygresorna med oss när vi var små så det vill jag dokumentera. Men 2 timmar efter resandet börjar jag ren glömma. Ligger i en solstol i härlig värme med en vattenmelonsshake och det doftar gott och ljuden är härliga. Jag och Arthur har också hunnit med ett snabbt dopp i havet. Hans åsikt var att det var kallt (det är väl kring 27 grader) men snabbt vänjde han sig med. Vi är nu på world resort på bophut strnaden på koh samui. Koh samui är för övrigt det härligaste stället jag flygit till. Vi gick ut ur flygplanen och så åka vi små tågvagnar ( lite såna som finns på nöjesfält) till ”terminalen”. Men det är ju nog inte som en terminal utan som en taklagd hydda och där får man kappsäckarna. Så paradis det kan bli!
Men resan. Alla plan var i tid, allt funka helt som det sku och det var säkert så tungt som jag hade tänkt (eller nu i efterhand kan jag ju tro att det var en gnutta lättare). Jag har ju betalat extra så att vi sku få första raden i mitten (rad 21), en sån med tre platser i rad. Utan det sku 9½ h varit halv omöjligt. Sander är så olugn och de sku bara ha sparkat nån i ryggen. Nu sov Arthur på golvet (och Sander med en stund)  och det fanns ingen risk att de sparkar nån och vi hade mera utrymme. Betala gärna 120 euro för det. Mer än gärna. För på flyget från bangkok till Koh Samui, som tog 45 minuter så satt vi bakom nån och det var så trångt och skrikigt på alla vis. Tog till och med till den sista utvägen, ett par angry birds slickepinnar (de har alltid sett på dem i butiker men aldrig fått). Annars så hade båda jättesvårt att somna på flyget till Bangkok. Planet lyfte halv 7 och då var båda ren trött. Halv 9 somna Sander nästan men sen blev han övertrött och fick utbrott så han fick se på tv program. 10 fick jag honom med halvt våld och somna när de äntligen släckte alla lamor. Arthur hade somnat 10 minuter före det på golvet. Sander sov oroligt och jag hade honom också i famnen nån timme. 2 börja de förbereda för morgonmål och tände lamporna och då vakna ju sen båda. 4 landa vi och fixa oss till nästa flyg. Där gick de så duktigt och sprang och orka. Ajo. Och nu hade jag ju ren glömt hur långflyget sluta. Båda spydde! Jippie. Vi sku gå ut och båda börja spy. Men sen gick det över och de hade skitat ner ett flygplan.
Det var det. Men jag är glad att en nästa gång vi far så har Sander också plats. Och ja. Nu har jag ju glömt att vi ska hem också. Men nu går det ju alltid. Fast vill nog aldrig hem.

1 kommentar:

Pia sa...

Oj så ljuvligt det låter! Inte flygresorna dock, men att vara där! Kan inte förstå att vi faktiskt också om två veckor är där i tropikerna!! Längtar! Ha en skön resa!