onsdag, september 18

En dagens onsdag

Dagens väckning: 6.30 vaknar jag av att Sander bökar brevid mig. Han drar bort blöja och byxor och ger dem till mig. Sen känner jag hur han börjar kisa. Får det stoppat och får Micke upp och söka handdukar (Arthur ligger tydligen på min andra sida). Sen börjar han kisa i de handdukarna också och det stoppar jag igen men efter en stund vill han gå och kisa och sen var det morgon. Han var inte färdigsoven och humöret var hela förmiddagen därefter. 

Dagens beslut: Arthurs födelsedagskaka. Först sku det vara polisbåt, sen krokodilkaka och sen igen polisbåt och mittiallt angrybirds kaka. Men nu är det bestämt. En svart angry birdskaka blir det.

Dagens bakande: Sockerkaksbotten till kakan. Det blev helt snett.

Dagens bästa köp: Regnhattar åt barnen från Lindex. På dagis är man ju också ute i ösregn och då är det ju trevligt om inte allt vatten rinner i ansiktet.

Dagens "få barnet att göra som du vill": Sander åt upp hela sin lunch utan att jag hjälpte till med skeden (uppmuntra ju nog massor med ord och tog till omvänd taktik och sa att han inte kan). Sander äter morgonmål, mellanmål och kvällsmål bra och endast själv men lunch och middag går så trögt ner så jag hjälper alltid till så att han får nåt i sig. Men det gör att han inte heller på dagis äter nån lunch. Så nu hoppas jag att om jag slutar mata hemma så börjar han äta bättre lunch på dagis.

Dagens mat för mig: Sallad med feta, soltorkad tomat och kikärter till lunch. Rester av en test-smörgåstårta. Spenatplättar till middag/kvällsmål.

Dagens "jag är så stolt": Arthur doppa ansiktet under vattnet i simhallen flera gånger. Så stolt jag. Sander sjöng med i Emil sången vid kvällssagan för första gången och han kunde massor av den.Stolt jag igen.

Dagens förhållandestuatus: Kär. Jag undrar hur många kriser vi har haft under vårra 8 år, troligtvis över 100 eller ännu mera. Men, som nån konstatera, vi är ganska bra på att klara oss ut ur våra kriser och sen är allt jättebra igen. Och så är det just nu idag. Skönt.

Dagens tv: Buu-klubben och Nashville.

Dagens bästa: Att vi idag hade en nästan hel familjedag (Micke for på jobb halv 8). Och det har vi på fredag, lördag och söndag med.


Inga kommentarer: