tisdag, september 10

När det vänder

Och så vänder det plötsligt. Osäkerheten är borta, planen är klar. Och det känns så jävla skönt! I början var jag alltför optimistisk, sen börja hoppet sakta men säkert fara (speciellt när cirka 5 av de jobb jag sökt kommit upp pånytt senare) och förra veckan var hemsk för jag visste inte mera vad jag sku ta mig till. Men ett litet mail på fredag ändra allt. Och idag skrev jag avtal för att göra min praktik på 20 veckor på ett företag i Nummela. Ett väldigt trevligt företag dessutom med värderingar som jag helt skriver under. Uppgiften är typ att organisera deras saker och förvaring och fixa så att man lättare hittar nåt (det är en stor röra just nu). Men måste nog komma in lite i deras verksamhet först, men det ser jag bara fram emot. Kommer att lära mig massor.

Och det känns bara så skönt. Börjar den 23 så har nu 2 veckor kvar hemma. Men det är 2 veckor jag med gott samvete kan slappa (alltså städa, fixa fotobok, baka, laga mat) utan att känna att jag borde göra nåt mera för att få jobb/praktik. För jag har nog försökt göra allt. Dethär företaget hitta jag genom att läsa igenom gamla arbetsplatsannonser från Nyland och sen så googla jag företagen för att se vad de gör och sen skicka jag ut mail till dem som verka som trevliga och bra praktikplatser.

Jag är helt superglad!

4 kommentarer:

Jill sa...

Yee! Jag är så glad för din skull. Det där jobbet låter jätteroligt, just något sådant som jag skulle trivas superbra med.

Plutten sa...

Jätteroligt att höra! Grattis! Så brukar det ju vara; precis då man börjar tappa hoppet så vänder det plötsligt! Bra kämpat!!

S sa...

Härligt, grattis!

Michaela sa...

Tack, tack, tack!