fredag, september 20

Jädrans kakprojekt

På nåt vis ser jag det som bra och spännande när barnen får delta i att planera födelsedagskakan. Jag gillar att kakan blir nåt barnet väntar på och tycker om. Och nu har jag ju haft massa tid så då är det ju självklart att jag gör det själv (sen är det ju också en spännande utmaning och helt utanför vad jag vanligtvis gör).

Men ändå. Det är så inte min grej. Mitt sneda kakbotten sku skäras i 3 delar. Nå de 2 första blev alltför tunna så sen måste jag laga det till 4 delar. 2 av delarna är ca 2 mm tjocka och alla var helt ojämna och sönder när jag tyckte att det var smart att skära fryst kakbotten. Och i receptet var det endast lemon curd och jordgubbsgrädde. Men Arthur älskar choklad så beslöt att laga ett lager med chokladgrädde med. Men jag var alltför otålig. Jordgubbsgrädden blev alltför söt för hade inte förstått att också vaniljkrämpulvret innehåller socker och chokladgrädden satt jag på när den var helt rinnande och allt blev flytande pannkaka. Kan bara föreställa mig en hur äcklig sockerbomb det sist och slutligen blir. Bottent är sockersött, lemon curden sockersöt och jordgubbsgrädden ännu värre. Sen kommer det ännu marsipan på och chokogrädden passar nu inte alls in där. Borde nog kanske lämna det till proffsen. Dessutom är dethär säkert dyraste kakan nånsin. Marsipanen kostar mycket, likaså vaniljkrämpulvret och lemon curden och sen alla dekorationer. Fasar ren för det skedet. Jag äger inte tålamod för att dekorera saker.

Och sen gjorde jag ju det till sist när jag var riktigt slut. Kom hem klockan 4 från en 9 km länk och börja laga maten (potatismos och ugnsfisk) samtidigt som jag börja på smörgåstårtan. Sen åt vi och jag fortsatte med smörgåstårtan. Och sen börja projektet svart angry birdskaka. Halv 8 var jag klar och gick äntligen i duschen. Från kinuskikissas sidor har vi ännu lagat skinksnurror med Micke. Hade aldrig förr kommit till dem sidorna men där finns ju allt och det är så simpelt beskrivet att jag också vågat prova. Jag som lagat 1 smörgåstårta förr i livet och som lagar max 3 kakor i året.

Vackra botten!

Jag ser precis ut som jag kände mig inför det huvudlösa projektet.

Lemon curd hade jag aldrig smakat på förr men det var faktiskt gott.

Inga kommentarer: