fredag, maj 9

31+0


Arthur sku fota min mage här en dag. En bild som är mycket förvrängd på alla sätt. Men det ända jag har. Magen är liten också denna gång.

Jag fick rosa rosor på Sanders kalas och de gör mig så glad. SPeciellt glad när de matchar med rosa muggar och mina barn och ny, fin mjölkburk. 
Okej. Denhär graviditeten går fort nu. Den har gått det hela tiden och jag hinner inte alls med. Vilket å ena sidan är bra men å andra sidan lite sorgligt eftersom det är sista gången jag är gravid. Babysjuk kommer jag säkert att bli, de är ju så sööööta. MEN jag vet att min kapacitet inte räcker till mera än 3 barn. Jag vill vara närvarande i alla barns liv, veta om kompisar, hjälpa till med läxor och hinna med alla och för det är 3 max. Sen vill jag ju också resa och det är ju ren megadyrt med 3 men med 4 sku det vara ännu dyrare. Våra matutgifter är ju nu ren höga och alla äter nu ren massor så sen om 10 år kommer de ju att nästan ruinera oss... Så dethär är sista gången.

Men igår var här en 5 veckors baby och i förrgår en 10 veckors baby. Och jessus vad de är gulliga. Men så är det ju alltid med andras babyn, supergulliga och härliga för det är inte dig de är fast i som iglar. Micke visa också att han ännu klarar av 5 veckors babysar och böt världsvant bajsblöja på babyn. Så det är ju bra! Mina barn är superintresserade av babysar men konstatera att Sander nog inte ännu är tillräckligt mogen för det. Arthur titta och paja sakta och hämta speldosa och leksaker. Sander hoppa och härja kring babyn och höll på att ramla över den. Sen roffa de åt sig alla kex, hällde ut alla pussel och var överlag så oroliga och busiga som det bara går. Men som Micke konstatera efteråt så var de säkert svartsjuka och uppmärksamhetssjuka eftersom jag och Micke tyckte det var härligt att gulla med babyn och de inte riktigt hitta sin roll där. Vi var också på rådgivningen igår, hela familjen, och rådgivningstanten gav ett bra råd om att jag sen ska komma ihåg att ge babyn åt Micke när han är hemma så att jag kan fokusera på de större barnen eftersom de ju också behöver mig. Självklart förstås men det kanske man bara inte sku komma på själv.

Jo, så hela patrasket var dit igår när jag hade 30 veckors rådgivning. Barnen ville höra hjärljud och det regna ute och Micke har inte ännu en gång varit med under denhär graviditeten. Barnen tyckte det var spännande med blodtryck och hemoglobintagning och när hon kände på magen och lyssna på hjärtat. Allt bra med babyn och mig. Hemoglobinet har igen sjunkit (fick upp det till 120 efter att det var 91, sen har det gått 116, 110 och nu var det 105) så jag måste bli bättre med hjärnet och sen säkert börja göra några nässel-persilja-apelsin smoothien. Vikten som jag stressat massor med var helt vettig och nu är total viktuppgång 4 kg. Men det går ju så lätt uppåt så ska nog fortsättningsvis se över vad jag stoppar i mig. Och sen gå promenader och vattenspringa om vi är i simhallen. Nästa rådgivning är ren om 2 veckor och så fortsätter det väl sen. Jag reservera också rundur till sjukhuset och dit är det typ 4 veckor. Sen vet jag nåt roligt varje veckoslut (förutom ett) ända fram tills jag är i vecka 38. Så dethär kommer att gå med racerfart. 

1 kommentar:

Dagny sa...

<3 <3 fina fina Michaela och finaste barnen. Och lilla magen :)