tisdag, maj 27

Sockerträsket

Jag har varit rätt bra på att undvika sötsaker, eller det vill säga ända tills nu.

På fredag blev det rabarberpaj och bulla hos Hanna, 2 portioioner av både och. 

På lördag åt jag 4-5 pågens småbullar och ett ballerina kex, eller kanske två på lande.

På söndag åt jag 1 dominokex på högholmen och på kvällen satt jag med en stor portion glasskaka från Sanders kalas framför tv:n.

Igår, på måndag sku det vara slut. Men så fick jag rabarber. Så det blev muffins och paj.  Kvällsmålet igår var sådär 3 muffins och så måste jag ju smaka på pajen, och den var goood. Så det blev ju ätet av den med.

Idag slank nån rabarberpajbit efter lunch (barnen var på dagis och jag lyxa till det med kantarellrisotto, säkert det godaste som finns). Sen gick vi på belöningscafe* med Sander på tumis efter dagis och jag åt halva hans macaron (förstås ville han ha det som var gult! men det var lite för syrligt) och halva min egna rabarberglass. Som kvällsmål åt vi ännu rabarberpaj och vaniljsås.

Men nu är all paj nedfryst och det finns inget sött som jag bara måste äta. På lördag är det studentfester och då ska jag igen äta sött men tills det är det paus, och också efter det. Så nu är min utmaning igen: Ut ur sockerträsket. Man ramlar så lätt dit. Onsdag, torsdag och fredag utan sockersötsaker (fast jag ska baka morotskaka och måste kanske testa glasyren). Söndag, måndag, tisdag, onsdag utan sockersötsaker.

Nu när jag skrikit ut detta så blir det kanske lättare att hålla.

* Barnet har i flera månader klämt första delen av kakkan i byxan och jag har trott att det går över men det har bara blivit värre och så när det hände på dagis och jag sucka över det så föreslog dagistanten ett klistärmärkesystem. Så nu har han fått märke då allt kommit i byttan och inget i byxan och efter 15 märken var det dags för cafe. Härligt att inte behöva tvätta flera par skitkalsonger per dag.

Inga kommentarer: