torsdag, maj 29

6 veckor kvar

Imorgon är det exakt 6 veckor till den beräknade dagen för barn nummer 3. 34+0 i graviditeten och vissa sku säga att det är den 35:e graviditetsveckan! Alltså helt sjukt. Jag hinner inte med alls och denhär graviditeten har psykiskt varit så olik de andra. Otåligheten och oron och den sjukliga väntan har inte ännu heller kommit och det är ju jättebra men ändå så ovant. Jag har ju varit otåligheten och oroaren nummer ett förr och jag hinner ju ännu bli det men då bara för en kort tid.

Men nu känner jag också att jag kommer till en ny fas i denhär graviditeten. Boningsfasen. Jag börjar nu förbereda på ett annat sätt inför babyn. Börjar kolla på tygblöjor. Funderar på hylla för babyns kläder (för alla skåp är proppfulla!) Funderar på hur sovrummet ska vara. Kommer säkert snart att börja söka fram kläder och tvätta upp kläder och sånt. Sen är det också att reda upp andra skåp och göra allt klart så länge jag nu orkar. Och sy saker och fixa klart.

Graviditetsmässigt mår jag igen super. Foglossningen har mirakulöst lättat och stör mig inte alls mera. Ryggävrk har jag inte heller och inte nåt annat problem heller. Ibland känns magen lite i vägen när jag plockar upp saker men that's it! Humörmässigt har jag kommit till en instabil fas. Jag blir arg som ett bi eller på 0 sekunder och blir helt sjukligt upprörd och skriker till. Sen nån minut senare konstaterar jag hur irrationellt och ologiskt det var att bli så arg för ingenting och så blir jag som om inget hänt. Stackars barn och stackars man.

Och jag sku villa finnas på så mycket flera foton. Ens ett. Imorgon ska Micke få vara magfotograf så att det nu ens finns nån magbild från denna graviditet.

Inga kommentarer: