onsdag, november 10

Avundan

Jag är dålig på ords definition och avund är inte helt rätt, men hittar inte på nåt bättre. Med avund menar jag att det är nåt jag vill ha, men jag är inte bitter för att nån annan har det.

I alla fall så finns det en massa saker jag avundas andra människor, som jag skrev här i en kommentar tidigare, så avundas jag kvinnor som fött utan epidural. Inte för att jag ser ner på såna som inte göra det, eller upp på de som gör det, men det är bara nåt jag känner att jag vill göra.

Eller när jag avundas människor som har organiserade hem med en plats för allting. Eller vegetarianer som lagar intressant god mat. Listan är lång. Vissa saker känns viktiga för mig, men jag gör det inte, och då känner jag lite sådär att dethär vill jag å. Förstår nån?

Nå, men iaf så har jag bestämt mig att det är onödigt att gå och fundera över att nån annan lyckats göra det man själv tycker att är viktigt och roligt och därför försöker jag göra sånt som är viktigt för mig.

Jag har börjat sortera bioavfall, jag tillreder oftare köttsnåla rätter och grönsaksrätter, jag har som mål att föda naturligt, vi har i vårt nya hem en massa lådor så att det ska vara så organiserat som möjligt och Micke får inte spara nåt onödigt skräp.

Nu e det väl helt normalt att tänka såhär?

6 kommentarer:

Pia sa...

Japp, det är normalt säger jag. Du är inte ensam med dessa tankar :) Tror att det är bara bra för den mentala hälsan att man strävar efter att bli bättre och effektivare (till en viss grad förståss, man behöver ju inte bli helt besatt)!

Michaela sa...

Jee. Jag är inte helt vrickad!

Jill sa...

Kanske man kunde säga att du ser upp till dessa typer av människor? Jag har helt samma sak, men kanske inte angående samma frågor :) Jag tycker annars att det fjärde stycket är bra sagt/skrivet!

Michaela sa...

Men så bra du sa det Jill. Ser upp till dem, och alla har ju olika frågor, men ibalnd kanske man bara blir bitter utan att själv försöka göra nåt åt saken.

Hanna - RamSamSaa sa...

Oj nej!!! Jag hoppas vi kan vara vänner ändå fast jag har fött utan epidural, jag är vegetarian och vårt hem är ganska organiserat ( i alla fall på kvällen efter att Elias gått och sova) ;)

Michaela sa...

Ja du har det nog bra Hanna! Är det nåt du sku villa förbättra/strävar efter?