tisdag, november 16

Inget smink

Första gången gravid var jag noggrann med vad jag åt, denhär gången kommer jag antingen inte ihåg att jag är gravid eller sen vet jag inte att det inte ska ätas. Hörde idag att creme bonjour inte är bra, och sen satt jag med gravad lax på min tallrik i vecka 7 utan att komma ihåg, och sen så åt jag i en vecka alltför mycket leverpastej, och inte att jag kollat om fetan är pastoriserad eller ej.

Men jag kompenserar väl det genom att sminka mig otroligt sällan. Så något gott med det också.

Sen finns det en attityd som stör mig i vårt land med tanke på dagens hbl och sminkgrejen, och det är att om något säljs eller tillåts, så kan det inte vara så farligt. Visst kan det ju de! Var och en bör själv ta sitt ansvar och inte lita på att myndighetern fixar allt.

2 kommentarer:

Pia sa...

Ja man måste ju göra det som känns rätt för en själv. Jag åt nog allt när jag väntade Ivar, tror nog att jag gör det även nästa gång. Mitt motto var, måtta med allt. Vi kan ju inte sluta leva heller bara för att vi är med barn. Vem mår bra av det?

Och exakt! Det säljs farliga saker här i landet också, allt är inte säkert, hur skulle myndigheterna hinna testa allt innan de kommer på marknaden. Det går ju inte.

Michaela sa...

Nu är jag nog mera sådär allt med motta, men just denhär att säga att allt som inte är förbjudet är säkert är så löjligt!