tisdag, november 23

Vill bli bra NU!

När man är sjuk så är det definitvit lättare att vara i skolan än hemma med ett krassligt barn. I skolan behöver man bara sitta och lyssna, kanske svara på några lätta frågor, klicka lite i indesign. Man kan sitta stilla och bara dricka en massa vatten och torka sig med vessapapper när snoret bara rinner (hade en hel rulle med idag eftersom ingen köpt näsdukar).

Hemma måst man lyfta, städa undan, höra på tjut och gnäll, byta blöjor, i vanliga fall inte alls störande, men när huvet och snoret håller på att explodera vill man helst vara stilla och ingens privata ridhäst eller lyftkran.

Jag vill så bli bra nu. Känner mig så onödig och som en usel mamma som bara slöar, och som en fru som inte gör nåt, bara råddar.

Och sen om jag sku kunna dricka finrexin, då sku allt vara så mycket lättare. Finrexin räddar vilken flunssa som helst. Nu är det bara halstabletter och lite värkmedicin som gäller.

6 kommentarer:

Sara sa...

men panadol hot! panadol får man väl ta?

Hanna - RamSamSaa sa...

Det är jobbigt att ha flunssa när man e gravid. Ingen hostmedicin eller nässpray går att använda..

Eva - Kakkakaffe.com sa...

Panadol hot får man ta! Det är skönt med mentholsmaken.

Michaela sa...

Oj, oj, oj. Det visste jag inte. Så nu ska jag besöka ett apotek snabbast möjligt. Panadol hot nästa. Vad bra med bloggen, annars sku jag aldrig ha fått veta dethär.

Jag har testat saltdropparna som alla kan använda. Ingen effekt. Som tur har vi luftfuktare som hjälper lite.

Pia sa...

Egentligen...
Finrexin innehåller ju ibuprofen, de e ju de som sägs vara skadligt under graviditet och amning. För det första gör ibuprofen igen skada unde graviditet. Varför man inte rekommenderas att ta värktabletter innehållande ibuprofen under graviditeten är på grund av att blodets koagulationförmåga försämras för en stund. Vilket kan vara dåligt om tex man skulle börja föda = svårt att stoppa blödning. Under amningen övergår inte ibuprofen i modersmjölken, men andra ämnen i verktabletten kan ju förståss orsaka sjuk mage hos barnet. Om man har sjukt kan man gott och väl ta en burana eller finrexin fast man är gravid eller ammar, om graviditeten är normal vill säga och man inte är inne i den sista trimestern. Så nu vet ni det!

Michaela sa...

Detdär var intressant info, visste inte det. Mamma sa också nåt om att man kan ta aspirin som gravid om man gör det före sista trimestern, så det måste vara därför.

Dricker nu en panadol hot och smaken av finrexin är nog mycket bättre.