onsdag, mars 7

Fel i systemet

Har upptäckt en stor miss i föräldrapenningssystem och pappamånader och sånt.

När Sander föddes var Micke studerande, han var 3 veckor pappaledig och fick minimipenningen. Nu i maj ska han ta 3 veckor pappamånad. Nu jobbar han heltid och vår ekonomi ligger till stora delar på hans arbetsinkomst. Men han kommer tydligen att få samma minimidagpenning som då när han var pappaledig och studerande eftersom den alltid är samma som föregående period. Och det tycker jag att är så fel. Massor hinner ju hända på 1 år.

Rinde också till FPA men där konstatera de att det beror på handläggaren men att han befarar att det är det samma som sist.

Nu är ju bara frågan att klarar vi oss 360 euro/3 veckor... Skiiiiit!

3 kommentarer:

åsa sa...

Det där är bara så typiskt FPA. Vi har alltid grymma problem med att fylla i deras lappar då vi har oregelbundna inkomster.

Hoppas att det ordnar sig så att ni får lite mera att leva på.

Michaela sa...

Dendär pappershärvan är väldigt irriterande och aldrig kommer de heller "ihåg" vad man tidigare skickat utan ska alltid ha allt på nytt nån månad senare.

Sofia sa...

Så borde det ju absolut inte få vara! Hur kan de tänka sig att en barnfamilj ska klara sig på det en månad? Visst är det säkert möjligt med lite planering, men inte borde man ju behöva lida ekonomiskt bara för att pappan ska vara pappaledig! Hoppas att det fixar sig!