söndag, mars 25

Veckoslutens veckoslut

Visp-premiär. Om det blir ett tredje barn nångång behövs en trevispad visp.
Vi hade städat... Arthur och Emil var bara för söta. Låg och brottades på golvet och stred om leksakerna och så ropa Arthur hela tiden på Emil då de inte var nära. Och det blev inga marimekko tyg till lekrummet, blev billigt Ikea istället. Så mycket uppköp att göra nu på våren.
Min fina familj påväg till butiken. Sander jagar racerbilen och är så nöjd.

Micke hade första veckoslutet ledigt sen 11-12 februari (och då var jag sjuk och Sander megasjuk). Han jobba natt torsdag-fredag och vakna upp 3 på eftermiddagen. Där börja vårt veckoslut, och ett bra sådant har det varit.

På fredag baka vi. Vi laga morotskaka och havreflarn. Sander fick slicka sin första vispel nånsin. Han fick också äta havreflarn och smaka morotskaka. Det sku Arthur ALDRIG fått i samma ålder, men nu ser jag nog ingen fara i det, inte över huvudtaget. Jag tror inte att det att man smakat på socker före sin 1 årsdag gör att man äter mera socker när man är större. Arthur konstatera också på fredag att han är en nami-pojke och han väntar på att han blir lång och stor så att han kan äta chokladen de visar på reklam i tv:n (för godis får nog Arthur också vänta länge med, limsa likaså). Och Arthur fick nog jättelite sött ända tills han var nästan 2. På fredag var också jag och Arthur och cykla på tumis i parker medan Micke och Sander var i butiken.

Lördagen så städa vi och hade det bästa gästerna. Arthur var så salig (och det är så härligt när ens barn är det). Jari och Dannu och Pedu, Tanja, Emil och Linnea var här. Det är självklart jätte roligt att träffa vänner och i lugn och ro kunna prata. Men det är också roligt att få gäster för att man får det upprätt och städat. Jag har haft mycket skolarbeten och allt har varit på fel ställen och damm i alla hörn.

Idag så har jag suttit hela morgon framför datan och fått min slutarbetes teori någorlunda klar, man kan ju fixa i evigheter, men nu är det mest finslipning kvar och kanske nåt lite nytt kvar. Puh. Så sen såg vi ett Castle avsnitt med Micke på dagen och när barnen vakna så fira vi våffeldagen med smöriga frasvåfflor. Sen gjorde hela familjen en butiksresa och efter det så var det simkurspremiär för Arthur. Och simkursen är helt toppen för honom. Han gillar vatten men hatar att få det i ansiktet, han är livrädd för det (hjälpte inte att han for under i misstag i Egypten och börja panikera och inte slapp upp själv) men här så våga han till och med blåsa bubblor med munnen under vattnet.

Enda negativa var att jag fick nåt konstigt i magen när vi åt middag på lördagen och var helt hemsk värdinna då jag bara låg i soffan med magont efteråt. Trodde jag ätit för mycket men det gick inte ens bort över natten. Blev kanske för mycket bubblor från vichy och skumpa och sen ännu massa fet mat.

Inga kommentarer: