fredag, mars 9

Stora pojken

Nu har han gått och blivit stor. Snyft, snyft. Min lilla Arthur.

Arthur har velat fara till sin murre flera gånger denhär veckan. Idag kom murre (min mamma alltså) hit så att jag sku få sy en gardin och så sku vi se på voice of Finland. Men när jag sa åt honom att hon kommer så sa han att han vill fara till murre med bilen och att han vill sova där. Och det passa henne så bra.

När hon kom så vänta han så på att fara till henne och så åt han kvällsmål och så satt vi på pyjamas, gick på pottan och tvätta tänderna. Allt utan gnäll. Sen satt vi på halaren och han satt i soffan och sa att han är stor och lång pojke och att han ska dricka gammel danks och så bara for han iväg. Salig över att få fara till sin murre.

Han ha plötsligt blivit så stor och förståndig.

4 kommentarer:

hanna sa...

Samma har hänt här. Jag sa just till någon att nu känns det som om Elias skulle vara redo för dagis. Han säger att han vill fara till momi eller någon annan kompis och att mamma och Iris ska bli hem.
Tänk va stora våra små pojkar har blivit :/

hanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Michaela sa...

Arthur vill också hela tiden fara nånstans, till klubben/jomppan, Emil, fafi, murre...Som tur ska vi börja simma snart så får han göra lite mera. Och sen blir det vår och mera barn i parken. Känner att han vill vara mycket med andra barn men just nu ser vi inte så ofta andra barn.


Och ännu om förståndighet så har han börja fatta samband på ett annat vis. Han förstår att vissa saker måste göras före det andra ska göras. Som när vi sku ti hans kompis Emil och vi sa att han måste gå på vessan före. Då sprang han på vessan och for sen för att klä på sig för att snabbt komma iväg. Eller igår när han mitt i maten gick och städa undan leksaker för att murre sku komma...

Stora blir de.

Vi borde tas å ses nåt tag. Kanske vi kan göra utfärd till Borgå sen när ni fått flyttat. Ni ska ju snart flytta!

hanna sa...

Det är otroligt hur mycke Elias har utveckla sig mentalt från 2 år till 2,5 år.

Vi måst absolut ses!!
Och vi ska nog flytta men vet inte vart, för huset är långt ifrån färdigt :)