söndag, maj 27

Resedagbok Sicilien 2012

Resan till Trapani: På lördag var det dags för avfärd. 2 timmars bilresa till Tammerfors gick helt bra eftersom Sander sov en stor del av färden. Han var vaken kanske 40 minuter och under den tiden gick det åt leksaker, mjölk och riskakor. Utan nåt så yla han bara. På flygfältet fick vi vänta rätt länge, och det är så litet och där finns inget och Arthur hade kakibrått och var hyper och Sander var också hyper. Planet sku fara 20.35 och det landa i Tammerfors där en 20.20. 20.50 var vi uppe i luften och landa i tid i Trapani. Helt otroligt! Men det är vad RyanAir kan.

I nåt skede konstatera jag att det är en timmes tidsskillnad i Italien (pålästa om Italien var vi inte, tyvärr) och att vi sku landa halv 1 finsk tid. Sander somna ca 10 och sov till lite före 12 och fick inte sen mera sömn. Arthur försökte få tag i sömnen men fick inte. Kvart före 12 fick han se på Shaun the sheep från mini-datorn. Men överlag var flygresan lugn och det var bara skrik vid landning när vi gick snabbt ner från hög höjd. Taxin och vår hyresvärd vänta på fälte och allt fungera så smidigt när vi fick lägenheten. Lägenheten var i jättebra skick och precis vad som lovats. Det enda överraskande var att den var så högt uppe och det gick bara en smal trappa upp dit. Och jag som hatar höjder. Var säker på att jag aldrig sku våga gå ut mera! Halv 2 finsk tid hade hyresvärden farit och alla var ännu vakna. Arthur fick hysteriutbrott av världens värsta slag och skrek bara. Stackarn var så trött. Skrek hysteriskt och inget hjälpte. Till slut gick vi och äta chokladbulla (fylld croissant i paket som hyresvärden köpt färdigt till morgonmål åt oss) och han lugna sig äntligen. 20 över 2 somna han äntligen och just när han somna så spydde Sander ner hela sig själv i sängen mellan oss där han låg. Som tur hade vi tvättmaskin och att Sander somna snabbt efter det.
Trapporna. Ännu lika högt under. Var halvt hysterisk varje gång vi gick ut och Arthur måste hålla handen då och fick inte gå på utsidan. Jag gillar inte höjder.

Söndag, dag 1. Trots sömn först mitt i natten vakna alla ganska tidigt. Barnen åt chokladbulla till morgonmål och jag var glad att jag tagit med några extra drickor. Vi gick ut och se på Trapani och drack espresso och åt hot dog bröd på gågatan. Sander somna i vagnen. Det var söndag och vi behövde mjölk och nån mat till lägenheten. Micke blev med barnen och jag gick och jaga mat. Tog en tid men hitta som tur. Arthur somna och jag och Sander åt minlagade pesto-körbärstomat pasta. På eftermiddagen gick vi och titta på båtar och äta den första glassen. Lekte i parken och bekanta oss med staden. Köpte en guidebok om Trapani.
Sander äter lunch i lägenheten

Butik
 
Måndag, dag 2. Utfärd tll Egadi ön, Favignana. Åt goda jordgubbar. Åka hydro-någo-båt. Sander somna när vi kom dit så vi gick och äta lunch (den enda lugna restaurangbesöket!). Drack vin och åt pasta. Arthur åt franskisar och glass. Gick till stranden och lekte där. Hade öppen topp på mig och ingen solkräm. Gick och doppa mig i det iskalla vattnet. Torka mig i solen. Var sen helt sönderbränd på ryggen på kvällen. Micke med. Arthur somna på hemresan i båten och vi gick via matbutik och sen hem.
Favignana
Huvudstranden

Lunch i lugn och ro när Sander sov

Tisdag, dag 3. Besök till Erice och vinteklimatet. Vi sku åka upp linbana till den gamla byn Erice som var högt högt uppe. Men linbanan var stängd så det blev taxi istället. Jag hade kjol och tröja på mig och Micke bara kortämrad t-skjorta. Uppe i Erice var det säkert + 10 grader och det regna och blåste och var helt hemskt väder. Börja med lite cappuccino medan Sander sov och sen besökte vi en gammal kyrka. Men efter att Sander vakna tog vi snabbt taxi ner igen för det var bara för kallt och äckligt väder. På eftermiddagen gick vi igen i Trapani och sökte biluthyrningsfirma.
Foto från Erice.
Fryser ihjäl och söker matplats för Sander


Onsdag, dag 4. Första dagen med hyrbil, ösregn. Destination San Vito lo Capo och Scopello. San Vito lo Capo är en turistigare strandort med jättefin strand och vatten. Åt jättegod lunch med grönsaks antipaston och busiata trapanese. Barnen åt franskisar. Körde sen till Scopello dom är en liten, liten by när vackra vattenlandskap. Var jättefint där. Barnen sov turvist i bilen.
Regnigt. Som tur hade vi GPS så att jag kunde underhålla barnen.

Älskar kronärtskocka!
San Vito lo Capo i regnet


Vy från byn Scopello


Torsdag, dag 5. Hyrbilsdag till Segesta och Castellamare del Golfo. Segesta är ett grekiskt tempel som är byggt före år 0 högt uppe. Var jättefint och mäktigt. Efter det körde vi till Castellamare del Golfo. Tog bara 20 minuter och det var allt Sander sov. Åt där och vänta länge på mat och var sen en stund på stranden före vi for på vår dagliga glass och körde sen hem med två sovande barn som sen aldrig fick sömn på kvällen. Satt på kvällen och var nervös för Loreen.
Vid Segesta
Templet

Skydda Sander från solen efter att han blött ner sig
Castellamare del Golfo

Fredag, dag 6. Förmiddag i Trapani och eftermiddag i soligt San Vito lo Capo. Jag simma i havet och barnen sanda ner sig. Åt antipasto på stranden och glass på cafe före vi körde hem igen. På kvällen köpte vi pizza hem och Arthur åt som en gris, andra ordenltiga matmålet som han åt under resan.

Lite annat väder på San Vito lo Capo
Lördag, dag 7. Dags för hemfärd.  Gick och säga hejdå åt djuren i parken och sen hem för lunch och lite packning. För vi hoppa i bilen till fältet åt vi ännu en sista glass.

När jag var 3 och min bror 1 ½ flög hela familjen till Malaysien via typ Ryssland och flygtid på hur länge som helst (typ närmare 20 h om jag minns rätt vad mamma sagt). Och min mamma kommer inte ihåg att det sku varit nåt problem (är nog säker på att det varit!). Man glömmer så lätt. Jag hoppas nu att dethär ska påminna mig om hur det är att resa med småbarn. Jättegivande men också väldigt krävande.

3 kommentarer:

Eva sa...

Jätteskoj att läsa och se hur ni haft det. Jag är såå sugen på att åka någonstans också nästa vinter, men det kostar en smärre förmögenhet då alla hunnit fylla två och man vill någon annanstans än Kanarieöarna. Skulle vilja till Gambia... Men via vilken sida bokade ni boende? Och vågar man flyga med Ryan? :)

Eva sa...

Jätteskoj att läsa och se hur ni haft det. Jag är såå sugen på att åka någonstans också nästa vinter, men det kostar en smärre förmögenhet då alla hunnit fylla två och man vill någon annanstans än Kanarieöarna. Skulle vilja till Gambia... Men via vilken sida bokade ni boende? Och vågar man flyga med Ryan? :)

Michaela sa...

Vi planerar lite en Thailandsresa till vintern, men som tur har Sander inte ännu då blivit 2 (eller tur och tur, flygresan kan ju bli lite tyngre..)så dethär var lite en testresa. Som tur hinner Sander bli förståndigare på halvt år.

Men ja. Man vågar flyga med Ryanair. Har gjort det flera gånger själv. De är också det mest punktliga flygbolaget i Europa och de som tappar bort minst väskor (för att det kostar att ta med kappsäck så har de inte så mycket väskor och allt kan gå snabbare). Annars är ju Norweigan också ofta rätt billigt. Men ryanair måste man vara noggrann med för extrakostnader. Fast till Gambia slipper man ju inte med dem...

Vi hitta lägenheten via homeaway och kontakta sedan personen. Sen googla jag lite henne och lägenheten och bestämde att jag våga lita på det. Betala sen 20 % i förskott och allt funka som det sku. Så det var egentligen via privatperson vi boka men homeaway hjälpte oss hitta henne.