torsdag, september 6

Jag och funderingar.

Allt är faktiskt rätt bra nu.

På tisdag var jag till Arcada och presentera mitt slutarbete och skrev ett godkänt mognadsprov. Jag diskutera också jobb och kommer att jobba som assistent igen för kursen logistikens grunder i november och december. Roligt att göra nåt eget. Den enda lite krångliga är att jag själv då också har 2½ kurser och har lite svårt att få tidtabeller att gå ihop, speciellt då jag endast tänkt köra 2 dagar/vecka. Och sen har ju Micke helt oregelbundet jobb och nån måste ju vara med barnen.

Sen har jag också börjat fundera på nästa höst. Det är bara 1 år kvar tills hela vår vardag ändrar, om den ändrar. Eller jaa, jag måste ju hitta nåt jobb som jag kan räkna som praktik så att jag sen kan bli färdig tradenom. Men jag vill ha ett deltidsjobb för jag kan inte ha barnen många, långa dagar på dagis. Eller sen får Micke börja jobba mindre eller nåt. Men iaf så har jag funderat dagis och det finns två svenska alternativ. Och med tanke på att jag vill att de går i svensk skola så blir det säkert svenskt dagis. Misstänker att nya situationer alltid kommer att vara jobbiga för Arthur och då hjälper det om han har några bekanta. Så att sen börja förskola/skola med helt nya människor är inget för honom. Men båda alternativen är rätt nära, ena i centurm 4 km ifrån och andra i Virkby typ 6 km ifrån. I centrum som sku vara mera praktiskt finns bara stor och liten grupp och jag sku villa att de kan gå tillsammans. I Virkby igen finns nån gruppfamiljedaghem för alla åldrar igen. Men sen tror jag det blir skola i centrum så då borde de ju gå där. Men sen hörde jag igen att det kanske inte är så bra, så nu borde jag besöka det i nåt skede. Och sen vill jag ju inte att Arthur ska vara i en grupp med 21 barn. Det är ju helt sjukt. Eller kanske gruppen är uppdelad? Står iaf att det är 21 platser för 3-5 åringar. Dagmamma kommer inte heller på frågan eftersom alla som är i vår park är så otroligt slappa och har så föräldrar syn på barn.

Sen är jag nog lite flunssig ännu. Dagens länk blev inte till nåt. Långsamt gick det och ändå var jag helt slut.

Den här veckan har jag också haft mycket tålamod med barnen. Jag är stolt över mig själv som mamma när jag hålls lugn och sansad när t.ex. Arthur ligger på marken och skriker och hänger i mitt ben och ylar och skriker för att han typ ska sitta i vagnen och inte följa med till klubben. Jag konstaterar bara lugnt att kom nu, ta mig i handen, nu går vi, vad ska vi sen hitta på osv. Inget gnäll eller tjat eller skrik utan bara lugn. Gillar nät jag är så. Beror säkert på att Micke inte varit så mycket på jobb denhär veckan. Han jobbar 2 nätter och en morgon och sen var mamma med barnen på tisdag.

Och nu blev jag trött. Gonatt.

  

2 kommentarer:

pia sa...

Tänkte bara kommentera ang dina funderingar med gruppstorlek på dagis. Vår Ivar började förra veckan på dagis och i den grupp han är är det 23 platser. Det låter ju helt jätte mycke, men i verkligheten är endast 2 av dessa heldagsbarn som faktiskt är där alla dar i veckan. De flesta av barnen är bara några dagar i veckan och en stor del endast halvdag. Så oftast är dom strax över 10 barn under förmiddagarna och på eftermiddagarna lite färre. Ett ganska lugnt ställe sist och slutligen. Kanske det kan vara lite i den stilen där på ert dagis?

Michaela sa...

Oj, märkte kommentaren först nu. Men jo, så kan det väl vara. Har nog tänkt ringa dit i nåt skede på hösten och fara dit och kolla och tala lite före jag lämnar in nån ansökan (vet ju inte ens hur man gör sånt). Men saken är väl att jag inte als funderat på dagis och nu sen när jag gör det så känns det nog helt galet att han 20 under 5 åringar i samma utrymme. SÅdär överlag bara.

Hur har starten gått då?