fredag, september 28

Vuhuu

Inatt var Sanders första bra natt på över en vecka. Han vakna 1 (eller var det 2?) gånger för tuttinstoppning och sen klockan 6 när han yla och böka lyfte jag honom brevid mig och sov till halv 8. Under en veckas tid har han ylat och bökat halva natten och jag har fått gå omkring med honom och paja honom halva natten. Tänder och flunssa är vad han haft.

Arthur igen har krävt i många nätter "mamma paja!" och så ska jag sitta brevid honom mitt i natten tills han somnar om. Det för att han fått order om att sova hela natten i egen säng så att vi alla ryms bättre. Nå inatt när Micke var borta så kom han bara brevid mig och sku kramas. Sen yra han igen mitt i natten och klaga på att näsan rinner och att han behöver papper och så fick jag springa.

Inatt har jag alltså bara agerat 4 gånger under natten. Framsteg. Men är nog ändå rätt trött för det har varit sådär 10 gånger tidigare nätter.

Arthurs tallrik efter lunch!
Och sen till ätande. Jag känner förändringen i mig. Det är inte farligt att vara lite hungrig. Helt nytt för mig, jag har ju genast gett mat då jag ens anat lite hunger i dem. Men idag steg vi upp från morgonmålet halv 9. I vanliga fall sku vi äta mat ren 11 men idag blev vi ute längre och kom in först halv 12. Då var magarna hungriga och allt var färdigt. Gårdagens grönsakssoppa gick ner för alla och Arthur lämna endast en sked. Knäckebröd åt dem till. Jag börja med att introducera en ny regel åt Arthur som säger att han ska smaka lika många skedar som han är gammal och om han sen inte är hungrig mera behöver han inte äta mera. Han åt helt utan fördomar sina 3 skedar och börja sen tala om vilket fordon som körde in i munnen.

Och jag känner mig så korkad och idiotisk. Jag har undvikit att laga puresoppor just för att Arthur är så kinkig och han inte rört sån på länge. Men det är så urdumt ju. Hur ska han nånsin börja gilla/äta det om han aldrig serveras det?!! Och om man är hungrig och inte erbjuds andra alternativ så går ju nästan allt ner. Så nu kör jag hårt med linje att 3 skedar av allt och sen behöver man inte äta mera och sen att servera mat då magarna på riktigt drar och inte bara för att det just då borde göras.

Inga kommentarer: