söndag, november 30

Huset

Det är så mycket med det nya huset som jag ser fram emot.
1. Tamburen
Den är utbyggd 2010 och den är helt mega. Där ryms vang och vi skan sätta krokar så att barnen kan hänga upp själv sina kläder och det är mycket kakel och smuts som kommer in går lätt att få bort (eller syns inte lätt). Evilda kan sova under tak på framsidan och där är inga trappor. Gliddörrsskåp är där med!
2. Bottenplanen
Man kommer in i megastor tambur. Köket är nära med tanke på matkassar. Man kan också gå in genom hemvårdsrummet och dessutom parkerar man just bilen där var man går in i hemvårdsrummet (och man får till och med 3 bilar efter varandra!). På nedre våningen finns allt viktigt. Kök, badrum och hemvårdsrum. Det finns också utrymme till matsal och för vardagsrum. Vi kommer alla att sova uppe till en början. Barnen får det största rummet (som har snett tak åt båda hållen) och i framtiden komemr vi också att dela det år 2 barn.
Vi kommer att sova i det mindre rummet med Evilda nu. Om kanske 3-4 år funderar vi sen omrumsfördelningen och vi flyttar kanske ner eller sen något barn. Men nu sover alla uppe. Där är också en hall som man t.ex kan ha som arbetshörna. Wc finns med uppe. Nedre våningens rum ska nu bli klädrum och gästrum och kanske arbetsrum. Men klädrum är vitkigaste gunktionen. Jag tänker inte bära upp och ner på kläder utan alla får klä på sig nera. Och allas kläder får vara i samma rum. Det är också kort väg från hemvårdsrummet till nedre rummet så det blir bra.

Stort förrådsutrymme ute dit vi får alla cyklar, däck, skidor, snöplogar!
3. Matsal, vardagsrum och spis
Hit ryms massor med människor och äta och vi kommer att ha två matbord. Ett som är en röra hela tiden och sen ett annat. Jee. Och spisen är så fin, så fin! Och vardagsrummet är också utbyggt 2011 och har högt till tak och är ljust och luftigt (undrar vem som ska tvätta fönster där...).

4. Solig terass som har tak över.
Äppelträd, plommonträd och någo buskar. Möjlighet till egen liten odling ute.


5. Utrymme

6. Stort kylskåp, stor frys, utrymme i köket, hemrum med ytrymme för klädtork.

7. 2 wc:n!!!!!

Det som är lite negativt är att det är bra insyn från de andra husen, men det är från typ 3-4 hus medan våra grannar här kan se ännu bättre till vår bak och framgård. Gården är bara 700 kvadrat, vilket är utärkt för oss som inte är så bra på gårdsskötsel.

6 kommentarer:

Nora sa...

Ser fint ut!

hanna sa...

jag är så glad får er skull, tror att ni hitta ett perfekt hem för er. oooh vilken tambur!!!

S sa...

Å vad HÄRLIGT! Jag önskar mig en större lägenhet i julklapp.

Anonym sa...

Jösses så fint. Får man fråga vad det kosta?

Anonym sa...

Alltså tamburen! Vill haaa!

Michaela sa...

Det kommer att bli så härligt, hoppas bara att inget går åt skogen här på vägen. Det är ju ännu lte lösa pusselbitar då inte pengar flyttat sig än och då inte konditionsgranskningen är gjord.
Och tamburen jaaa, jag blev ju såld direkt vi kom in. Aldrig att den kommer att vara redig men man kommer ändå alltid att rymmas in, fast där sen är 2 vagnar.

Och jag tycker folk ska prata mera pengar. Vi ska betala 240 000. Det är det absolut mesta vi sku kunna betala, och egentligen hade vi tänkt köpa nåt i prisklassen 210 000, men det fanns inget vettigt sånt och här har vi iaf utrymmet. Dessutom tycker jag att det är ett helt okej pris eftersom det tar 45 min in till Helsingfors och det kräver inte just nu (hoppeligen!) några stora remonter. I Esbo sku vi inte ens få en radhuslägenhet för det priset.