onsdag, augusti 5

Rådgivningsbesök i vecka 32

Jag var just igen till rådgivningen (på slutet går man var annan vecka) och allting var bra. Helt otroligt hur mycket problem det kan finnas och jag har det bara bra.

Min mage har nu först börjat se lite gravid ut, så mega kommer den nog inte att bli, vilket är lättare för mig. Har inga problem (förutom den där ena gången) med att int kunna sova för att den sparkar för mycket eftersom sparkarna är så mjuka på nåt sätt. Halsbrännan berodde väl mest på köttbullarna och efter det har jag inte haft nåt problem med det. Foglossning, vilket betyder att det gör ont i bäckenbenen (eller sånt) är det enda besväret jag har och det är också rätt milt. Sammandragningar, lixom att magen blir hård som sten, har jag också men det stör inte alls och gör inte ont. Så om det är såhär lätt att vara gravid kanske vi borde skaffa de 10 barn ja sa åt mamma att vi vill ha. Då sku nån iaf äta kakor och bullar om jag bakar utan att det blir alltför ohälsosamt!

Hade gått upp 1 kg sen senast, så 500 gram/vecka. Total viktuppgång är nu då 6 kg. Mina planer på att gå upp max 7 kg verkar inte rikit funka men inte gör det nåt, jag äter hälsosamt så det är det viktigaste. Sf måttet var 29, vilket betyder att det är mitt på kurvan så babyn är säkert helt normalstor, yttepytte lite större kanske.

D va d. Idag ska ja leka med Kela papper och ansöka om kandibetyg från Hanken. Har ren beställt billigare welho internet för vi kommer snart att vara urfattiga.

1 kommentar:

Eva [Marius mamma] sa...

Trevligt med en annan finlandssvensk blogg bland alla rikssvenska...

090909 är jag beräknad, men hoppas (men vem gör nu inte det?!) att föda lite tidigare.

Oj, vad lite du gått upp ännu! Men visst är det bara tacksamt med liten mage. Mitt SF-mått låg nu senast på 28 i vecka 35. Trodde att jag skulle bli större denna gång, eftersom det inte är så länge sedan senaste graviditet, men jag är snarare ännu mindre. Men inte mig emot, så länge ungen i magen mår bra...