fredag, augusti 7

Vårt ändrade sovrum

Eftersom vi båda är studerande med inte alltför bra ekonomi så har vi bestämt oss för att (iaf till en början) fortsätta bor var vi bor nu. Vi har en 53 m2 lägenhet med stort sovrum, vardagsrum, kök och balkong (alla rum är faktiskt rätt stora). Eftersom vi nu ska vara 3 i sovrummet har vi hamnat ändra om ganska mycket, flytta sängen, ta bort nattuksbord och fundera ut nya alternativ som är billiga och praktiska. Detta är hur långt vi nu kommit.

Den vita hyllan är en billig (skruvarna var dyrare än hyllan eftersom jag glömt köpa dem från ikea och vi behövde många olika storlekar) hylla från Ikea som vi fick uppmonterad igår, tyvärr inte så bra eftersom den är lite lös, men den borde nog hålla. Vi behövde den för att nattborden inte ryms in mera och vi behöver nånstans att ha lampa, bok, telefon och vatten. Tavlorna ska få flytta på sig lite, men så långt har jag inte ännu kommit (förr hade vi sängen mot andra väggen). Där var den bruna stolen är ska vi sedan ha spjälsängen, så den kommer att vara helt intill mig. Vagnen som nu är i sovrummet (vår fina begagnade teutonia spirit s3) kommer att vara i trappan. Den vita hyllan som är under mammalådan och badkaret kommer att fungera som skötbord under natten (dagstid blir det troligtvis på tvättmaskinen i badrummet) och i den hyllan finns också babyns kläder, blöjor och allt sånt. Det mesta ren färdig tvättat!

Nu ska ja laga tomatsoppa som hoppeligen blir god så att jag kan laga det som förrätt före kräftskivan vi ska ha hos oss imorgon. Har ren lagat lite vitlöksmajonnäs idag.

3 kommentarer:

Tove sa...

Du vet vel att i de flesta höghus är det förbjudet att ha barnvagnen i trappan, för brandfara.. Bevis på det kan vi ta från Bäljars där en unge satt eld på en barnvagn. Själv sku jag inte riskera det.. men förstår fullt ut ert problem, vi valde att flytta, men tyvärr följde utrymms situationen med :( Barnvagnen vill int hitta sin egen plats :( Ute kan den int stå när det regnar, men annars kan den ju det :)

Michaela sa...

Oj, det har jag inte ens tänkt på. Det finns ett förråd för cyklar och antar också barnvagnar men det är helt fullt...Vi har int möjlighet att ta in den heller eftersom det inte finns hiss och vi bor på andra våningen och det går inte ensam att bära unge och vagn. Bra att du sa, måst ta reda på hur det funkar hos oss.

Michaela sa...

Tydligen är det olagligt att ha den i trappuppgången, måst väl bara trotta in den i förrådet. Härligt!