måndag, november 14

Badrummet

Jag har lovat att skriva ett inlägg om vårt badrum, men det är så svårt att få vettiga bilder, och när jag ser före bilden verkar förändringen så liten. Men den är nog egentligen mega.

Före:

I denhär bilden ser man ett batteri, en ful ställning med stickor åt alla håll, en fast duschvägg, endast en spegel och inget skåp, missmatchade möbler och slitet kakel.

Efter:
Nu ser det ut såhär. Ljust och rymligt enligt mig. På väggarna Pukkilas kaarna kakel och på golven nåt grått från laattapiste. Inte så halt och skiftar i färg så att inte all skit syns. Båda kosta typ 20 euro/m2. Spegelskåpet är från otsoson, köpt via talotarvike.com. Det kosta ca 200 euro och har uttag inuti och kom färdibyggt. Otsoson hade mycket bra grejer och förmånligt. Lavoaren och hyllan under är från Ikea. Likaså är kranen. Kranen var typ 100 euro, lavoaren och skåpet tillsammans 200 euro.
När man kommer in finns det två vita höga skåp från Ikea. Båda placerade 40 cm från marken så att pottor och blöjroskis och sånt ryms dit under. I skåpen förvaras tvättmedel, blöjor, trasor, städredskap, mediciner. Hemmet har inte så mycket förvaringsutrymme så det var bra med extra. Skåpen kosta cirka 200 euro var. (Listen är bara extra och i vägen)
Min ursprungliga plan för var allt sku vara måste slutligen ändras för annars sku rör och lampsladdar blivit framme på ytan. Därför ryms just och just tvättmaskinen in mellan lavoar och höga skåpen. I min plan var där mera utrymme (vad vet jag om rör och flyttning och sånt?!). Därför blev det sen mera utrymme mot duschen. Nu är det 105 cm mellan väggen och duschdörren och då ryms ännu Arthurs pall in mellan lavoar och duschdörr. Ifall vi vill ha torktumlare i nåt skede (jaaa. drömmer om det) så ryms det med. Duschdörren är svängbar. Det ger mera utrymme för typ att hänga tvätt. Dörren är köpt från Ekenäs VVS och är av det svenska märket macro. Kosta 400 euro.
Dushcen och blandarn är köpt från K-rauta, för tillsammans typ 180 euro. De är av olika märken, men kommer inte ihåg dem just nu. Bakom duschen är en rand av golvkaklet. En ställning från Ikea hänger också på väggen. Jag vill ha tillräckligt med utrymme för att förvara saker så ställning var ett måste. (Men den är lite sned upphäng dendär ställningen..)
Sen har vi ett rättipatteri från netrauta av märket sentakia. Kosta 380 euro. Men eftersom vi betalar golvvärmen (som inte funnits tidigare) från elräkningen så var det fiffigt med sånt när det är husbolaget som står för uppvärmningen. Bastudörrens list är lite opassande men eftersom dörkkarmen var trä så blev listen det också.
Dethär är våra krokar från Ikea. Lite flopp det med. Och det var bara så svårt att se. Så vi satt barnens krokar fast först. Och de borde ju ha varit en högre för att vara symmetriska. Nu är de på 1 meters höjd, men de sku bra kunnat vara på 1,20. Troligtvis kommer det ännu två tappar till på hög höjd. De kosta typ 15 euro tillsammans.


Så ja, mycket bättre än tidigare blev det. Ska nångång räkna ihop vad allt löst blev och kosta men vågar inte nu. Lite missar blev det nog, men det var min första planering så allt kan inte bli rätt. Förutom att krokarna är lite konstigt så är inte heller golvkaklet bakom duschen i mitten, för enligt ursprungsplanen sku den bara var 90 cm bred och inte 105.

2 kommentarer:

Nonnu Neuloja sa...

Ser bra ut! :)
Oh vad jag längtar att vårt badrum blir färdigt.

Michaela sa...

Hoppas ni får det snart.