måndag, november 14

Bloggjag, skolja och riktiga jag

Mitt bloggjag är jättemassa mamma och barn och dagbok och vad vi gör och sånt. Mitt skoljag är inga barn (nämner dem helt otroligt sällan) och mest sak och skola och sånt. Mitt riktiga jag är en blandning. Enligt mig själv talar jag rätt lite barn sådär allmänt. Nog förstås med min mamma och med andra föräldrar, men annars låter jag det vara. Därför har jag bloggen ju. Men i riktiga livet är jag också intresserad av andra saker och facinerad av mycket. Ville bara meddela, min blogg är ju bara barn och hemmaliv.

Just nu sitter jag och kollar igenom TARIC. En databas med varukoder som behövs när varor importeras till EU. Hitta en definition på flick och pojkkläder. Väldigt viktigt att veta vilket det är för att få rätt varukod. Och att det är importförbud på t.ex. skidjackor från Nord Korea.

Men kolla nu denhär definitionen, hur skumt är inte det?

...plagg som är avsedda att tillslutas framtill från vänster till höger eller vars kanter överlappar varandra från vänster till höger anses utgöra kläder för män eller pojkar, medan plagg som är avsedda att tillslutas framtill från höger till vänster eller vars kanter överlappar varandra från höger till vänster skall anses utgöra kläder för kvinnor eller flickor. Dessa bestämmelser är inte tillämpliga i sådana fall då plaggets skärning klart utvisar att det är avsett för det ena eller andra könet. Plagg som inte är igenkännliga vare sig som kläder för män eller pojkar eller som kläder för kvinnor eller flickor skall klassificeras enligt numren som omfattar kläder för kvinnor eller flickor

2 kommentarer:

åsa sa...

Det där med knäppning från olika håll lär härstamma från tiden då kvinnor inte klädde på sig själv, det är lättare att klä på åt ena hållet. Om det är sant vet jag inte, men så har jag hört.

Ert nya hem ser fint ut, jag blev sugen på att måla våra väggar i annat än vitt.

Michaela sa...

Okej, men det låter kanske vettigt. Men tycker nog att det är så konstigt att knäppningen sku vara olika, är det faktiskt så på riktigt också med kavajer och sånt? Måste kolla.

Och jag trodde jag ville ha vitt, men är nog så glad att vi satt lite färg. Och vårt rosa vardagsrum är bara så bäst!