onsdag, februari 15

Hostmedicin

Sander hade inget i öra och inget nån annenstans heller.

Betyder att hans ont och värkar beror på tandsprciknng. Är bombäsker på att ingen annan unge har så ont, så länge, som han när han får tänder. Det är så totalt hemskt.

Men läkarn gav hostmedicinrecept åt honom. Men sen när vi läste att det :" verkar indirket på hjärtats och lungornas verksamhet... minskar graden av sammandragning hos muskulaturen som omger luftrören. Vidare förorsakar det sammandragning av motsvarande muskel i kärlväggen, varigenom blodtrycket höjs och hjärtats rytm ökar. Dextrometorfan inverkar dämpande på aktiviteten av hostcentret i hjärnan, varvid hostretningen stillas."

Det lät bara så hemskt, så mycket som påverkas i kroppen. Så jag tänkte att det är bäst att kroppen får vila lite och om det blir riktigt hemskt så får han sen den, Men nu är hostan bara hård och sjuk men han hostar inte så ofta.

5 kommentarer:

Ela sa...

Vi har slutat använda hostmedicin på barnen. Vår läkare sa att den har så minimal inverkan så man kan lika gärna låta bli att ta den..

Michaela sa...

Så har jag också hört. Dessutom var dethär en triangelmedicin och det känns nog som att man bara ska ge det om det är riktigt akut.

Tanja sa...

E de sir. Pediatria eller vad det nu heter? Den e ju int så hemsk som den låter på riktigt. :) man ska inte läsa så noggrant om bieffekterna, man börjar bara inbilla en massa.

åsa sa...

Då vår pojke hade hostade menade läkaren också att han inte skriver ut hostmedicin ändå. Triangelmedicin åt ett barn låter lite konstigt.

Michaela sa...

Åsa: Eftersom det var privat så tror jag att de vill ge vad kunden vill ha och därför skrev han ut det då jag fråga vad man kan göra mot hostan.