tisdag, februari 14

Tand eller öra?!

Sander har varit störtomöjlig i några dagar, igår kväll var det så hemskt att både jag och Micke helt tappa tålamodet. Han vakna varje gång man la ner honom i sängen (eller sov 5 minuter och sen vakna) och ända stället han sov på var när man gick med honom i famnen. Varje gång man satt honom och ligga så ylskrek han och satte upp sig och var yrvaken. Ändå var han trött och hängig. Det var sån tortyr.

Idag har han igen sovit dåligt och bara tagit korta tupplurer före han igen ylat och varit dötrött men inte somnat om. Så påfrestande på alla vis.

Men sen gav vi värktablett på eftermiddagen för vi orka inte mera (han har fått så mycket på sistone med feber och värk och allt) och han blev som en förbytt unge. Så nöjd så.

Så nu är då frågan att är det tänderna eller öronen? Han har flunssa och är jätte hostig så det kan vara örona, men han är också vid tandsprickning världens gnälligaste i evigheter.

Önskar han sku blir frisk nu.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ett hett tips som jag läst/hört nånstans är att om snoret e grönt så tyder det på öroninflamation. Och det tecknet har alltid stämt hos oss. Riktigt fräsch kommentar den här :), krya på er!

Tanja sa...

Linnéa har ju nu i 4 mån haft öroninflammation.. och varje natt har vi gett både burana och panadol samtidigt. O sen så klart på dagarna när det blivit jobbigt. Fråga senast igår av läkaren om de faktiskt e ok och ge så mycket åt en baby. Hon mena att om man följer rekommendationerna så är det inga problem. Vi vet ju alltså orsaken varför hon har sjukt..

Michaela sa...

Vi brukar ge såndär pamol f som man sätter på sked, det ända vi har.

Micke visste inte hur mycket barnen vägde så han köpte en gång både 125 mg (9-16 kg) och 250 mg (17-25) och i samma veva märkte vi att den vi gett åt Sander var 250 mg. De ser helt likadana ut och jag hade helt missat det, så han fick alltöfr starkt en tid, så..

Men idag har jag nu ändå beställt läkare. Ända sättet man får honom att sova och ligga ner är att ge värkmedicin. Snoret är inte grönt, men... Och Arthur var inte heller öronbarn men han hade också en gån öi så det kan ju vara det. Annars kanske han kan få nån hostmedicin. Min ork börjar vara så slut.

hanna sa...

Oj nej :(
Jag satt just och undrade över hur friska vi har varit. Ingen har varit sjuk i vinter, lite snuva bara. Iris har aldrig ännu varit sjuk och Elias har också varit super frisk, ingen öroninflamation eller hög feber. Han har egentligen varit bara en gång sjuk vid 8 mån när hela familjen hade norovirus.
Jag tror att vi har varit så friska för vi har varit så mycke ute när vi e på bygge och får i oss så mycke smuts där :)

hanna sa...

..ja och det här var säkert en jätte uppmuntrande kommentar nu när ni är inne i en sjukperiod..

Michaela sa...

Fick mig att skratta iaf =)

Men jag har också trott att det är därför vi hållits så friska tills nu. Vi är sällen instängda med barn i litet utrymme (som ifjol med familjecentret) och vi är ute 2 ggr/dag.

Arthur har en gång haft öi och då var vi till läkarn men han hade inget å nästa dag när vi hade rådgivnignsläkarkoll så hade han det. Så jag vågar inte utesluta det helt.

Men Sander hade inget i öra.