fredag, februari 10

Så förbannad

Jag har idag varit helt störtorolig över Sander. All vätska han fått in har genast kommit ut från nåndera håll, inget har hållits inne. Han har bara varit i famnen och vilat eller sen sovit (helt förståeligt nog joo). De sa på dagen att vi genast vi lite förändring i mående ska komma tillbaka, för de torkar ju så snabbt de små.

Så sen när han igen placera en simbassäng i blöjan efter att vi fått lite saft i honom och när han bara låg och stirra så beslöt vi att fara igen. Så hade man ju sagt åt oss.

Så jag får till hälsocentralens jour. I luckan sa han att det nog är bra att kollas upp av läkare just då de torkar så snabbt. Över två timmar vänta jag med honom.

Sen går jag in till läkaren, förklarar snabbt situationen och hon ser lite frågande på mig som att vad är liksom problemet när det ändå är nåt virus? Hon sätter handskar på sig och säger att nå då ska hon ju visa åt mig hur man ser om barnet är torrt. Sen kniper hon lite på handen och förklarar att om barnet är uttorkat ändrar sig huden lite. Sen säger hon att ge bara mycket dricka. Och that was it. Det var vad jag vänta på i 2 timmar! Sku nu inte då mannen i luckan kunnat göra det? eller en hälsovårdare? eller sku inte tanten på dagen kunnat säga det? Jag blir nog så otroligt, otroligt arg.

Så glad för att han inte är torr, men så arg för sättet sånthär behandlas på.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så går det tyvärr till lite överallt! Satt en gång och köade i tyks en liten evighet då Novalie svalt en örhänge. Hon va runt ett år. Själv var jag helt panikslagen, de var ett ganska vasst örhänge, men läkaren menade att ''den kommer nog ut den vanliga vägen'', (vilket förstås var bra). Sättet han sa de på.. jag såg rött rött och rött! Med tanke på hur liten hon var och hur otroligt sur jag var för att ha kört in i 1½h och fått de svaret skickade henne snällt vidare på röntgen.. Allt slutade dock bra!

Dessutom har jag själv inte allt för bra erfarenhet av läkare. Speciellt på tyks!

Anonym sa...

Den här sidan har hjälpt mig många gånger:

http://www.uppsalabarnlakare.se/1571a6eb-2631-4e9d-9477-abd75b3838d6-29.html

Michaela sa...

Tove: Man blir så arg då man själv är jätte orolig och sen är läkaren bara som att det är inget. Och jag är iaf helt sjukt dålig på att sköta sjuka barn, jag vet inte när de är för sjuka och vet inte riktigt vad man ska göra med dem. Som tur har vi hittills iaf varit sjuka jättelite.

Anonym: Tack för länken. Det svåra med vår lilleman är att han vägrat dricka vätske-ersättning eller saft men mjölk och vatten har nog gått når. Men viktigast är väl ändå nåt.

Och nu var sista kaskadspyan och diarren halv 4 inatt så hoppeligen vänder det.

Anonym sa...

nå, det är väl riskerna man tar då man reser med barn.. kanske inte det smartaste beslutet.

Michaela sa...

Anonym: Jag har nog också funderat över det, men nog kommit fram till att dehär viruset vi nu har inte iaf direkt har nåt med resan att göra.

Kort diarre hade Sander där, men ingen feber och så. Så denhär magsjukan är nog helt finsk magvirus. Dessutom börja det ju långt efter att vi kom hem så jag har svårt att se sambandet.

Men varifrån hela familjen fått dessa virus vet jag inte, kanske flygfältet, för barnen har bara varit hemma och lite ute sen vi kom hem.

Men jag tycker nog ändå att man ska resa med barn om man själv vill resa, det ger så mycket för alla. Arthurs hud är tusen gånger bättre t.ex. Försiktig ska man ju vara och försöka undvika sjukdom men nu måste man ju veta riskerna. Men nu tror jag nog som sagt ändå inte att det kommit därifrån. Och dessutom sa de på hvc att det nu går helt sjukt massa, influensor, flunssor, magsjukor...

Anonym sa...

helt sant det du skriver. det är väl bara jag som är extra mesig:) Hoppas att ni kryar på er snart!!