tisdag, december 25

Vår jul

Igår på julafton sku jag publicera en god juls video med mina julbusar. För vår julklapp, min och Mickes, var en videokamera. En liten, söt, lätt sån som ska få hänga med på resor och i vardagen. Men jag fick den inte uppladdad och hade inte tid att få det och funka. Kanske jag får det senare.

Men vår jul var bra. Det som var synd var att Micke måste bli 1 timme på övertid och var hemma först 4. Då hade ren min mamma och bror plus sambo kommit hit. Två hundar var också här. Och en hundbur. Barnens lekplats resten av kvällen.

Vi börja morgonen med tv

Sen var det risgrynsgröt till morgonmål som Micke satt i ugnen när han for på jobb halv 7

Efter julfreden klockan 12 åt vi skinka till lunch.

När Sander sov lekte Arthur med sin julkalender. Den var faktikst jättebra. Playmobil sjörövare alltså.

På eftermiddagen börja Arthur gå på övervarv, men sen härja de med buren och han lugna sig lite.

Vi hade jättemassor mat. Det mesta i två uppsättningar eftersom mamma hämtat samma som jag hade lagat.

Vi hade ingen julgubbe men julgubben hade lämnat ett brev i tamburen som vi hitta efter buu-klubben. Det blev en klappjakt. Den ledde oss ut till bilen och där sjöng Arthur sjörövarfabbe i julversion (andra meningen sjöng han julen är här) och fick sen veta att paketen var ute på vår terass. Han var så salig när han hitta dem!

Barnen smällde i sig en massa julgodis.Jag med. Har varit sträng och undvikit dem tidigare.

Sen öppna vi paket. Och barnen fick så massor igen. De tjöt varje gång de öppna nåt.


Arthurs alla paket. Alla helt jättebra. Stockbilen och helikoptern var genast jättekära. Sander ville också ha stockbilen och fick grymma utbrott på kvällen när han inte fick en.

Sanders paket. Han älska traktorn. Och biltransportbilen var bra då han märkte att den förde ljud (ett loppisfynd för 4-5 euro).


Jag hade "beställt" pyjamasarna. Och de var så gulliga när de hade liknande på sig och sen så är de bra då de har buntar i fötter och armar och inte flaxar.

Idag har vi lekt med allt nytt, målat ansikten, varit ute och ätit julmat.




Jag fick också fina saker. Sockor och underkläder som jag önskat, presentkort, kodin kuvalehti, kökstillbehör, kokbok och så jättefina kalevala koru örhängen.

Men nu ska jag på länk. Kylskåpet är fullt med mat och jag måste få rum för mera.

Inga kommentarer: