onsdag, juni 23

Arthur och maten

Arthur gillar att äta. Han sätter allt smått i munnen som han får tag i. Idag morse var det kol från brasan, igår misstänker jag att han försökte äta en död fluga. Efter att han för några veckor sen på riktigt börja använda pincettgreppet fungerar han som en damsugare av allt han tidigare slängt på golvet, så jag borde ju sopa ofta, men istället äter ungen gamla brödsmulor.

Om jag äter något ska han absolut ha det, han kommer på som en ångvält och ska till tallriken. Därför brukar han alltid få något därifrån. Tomat är det bästa han vet. Men paprika, gurka, apelsin, bröd, i princip allt jag ger honom så gillar han. Idag smaka han för första gången på ett av mina rågbröd med margarin på (nya var alltså margarinet). Tycktes vara en hit. När han äter mitt bröd så håller jag i och han biter av. Alla måltider så matas han nog, men han har oftast något som han själv kan sätta i munne. Här är också tomat bäst, han har lyckats äta en halv tomat helt själv (den var ju då skuren i mindre bitar). Bitar är inget problem mera, bara de är någorlunda mjuka går det bra. Men maten ska nog ändå vara lite pureig, till det funkar potatis utmärkt. Det finns potatis i typ all hans mat. Han äter ju allt men det som verkar extra gott är potatis, ägg, ersättning/majspure blanding och dagens lunch bestående av passerad tomat, kort fullkorns pasta, morot, potatis och majs. Couscous går också alltid ner.

Han äter oftast en köttmåltid och en grönsakmåltid per dag. I burkar så är det nog en stor burk, om inte mera, varje gång. Dagens morgonmål var stor portion risgröt mikrokokt på vatten och äppelsaft blandad med lite ersättning, oftast är det råggröt med nån kall pure. Mellanmålet består av frukt och mjölk. Till kvällen äter han muksus havregröt som jag gör på ersättning och sen plommon till. Mjölk dricker han till varje måltid, sådär 70 ml.

Sommargott han gillar är jordgubbar, vindruvor, körsbär och grillad majs.

Det är vår kille det. Och han passar så bra in i vår familj för vi älskar ju mat här.

Och jaa, det märks att han är matglad. På läkarchecken igår vägde han 10,245 kg och var 74 cm lång.

Inga kommentarer: