fredag, juni 18

Projektet natta

Nu har jag i 4 nätter försökt få Arthur att somna i egna sängen. Har använt min egen variant av tass- metoden, har alltså strukit honom över ryggen samtidigt som antingen nallen spelat sin visa eller jag nynnat nånting om tuti, tuti så. Och sen har jag haft en mjölkflaska. Han har legat så lugnt och snällt och nästan somnat en massa gånger, men det är detdär slutet, riktigt före han somnar in så blir han hysterisk. Och jag vill inte låta honom skrika hysterisk i sängen fast jag är brevid. Så till slut har jag alltid hamnat ta upp honom. Fast jag suttit brevid honom och pajat i 45 minuter. Så överväger nu att övergå till skumpa en klösande hårdragande Arthur till sängs. Kanske han inte ännu är redo. För på 4 nätter är ändå rätt många, och ikväll är det säkert Micke som ska natta så då blir det inget av dethär. Nå vi får se.

Och jag har räknat ut var problmet är. Problemet är att Arthur inte har nån snuttetrasa/filt/nalle som han är fäst vid. Vi har nog försökt från början introducera nån grej men inget har fastnat. Hans snuttetrasa är nåns hår, och han måste hålla i nåns hår, alltsom oftast mitt, för att kunna somna.
Igår gick vi ut på promenad för förmiddagsluren men han var bara missnöjd så fick bära hem en halvsovande pojke. Hemma var han lite vaken men blev sen så trött så, och fast han somna i famnen så börja han gråta varje gång man satt ner honom. Så såhär såg det sen slutligen ut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter jobbigt det där nattandet. Hos oss har vi nu en bättre period då nattandet går smidigt, men jag vet precis hur det känns! Och det där med att han vaknar till igen just då han ska somna ordentligt verkar höra till hos en del ungar säkert... Hoppas verkligen det ordnar sig snart!

Michaela sa...

Hoppas det med, men fasar nog för att det inte gör det. Han har alltid somnat rätt uruselt, fast vi från början ren försökt att göra allt rätt. Han visa det ren på sjukhuset när han vakna varje gång man satt honom ner i vaavin (babynas säng på sjukhuset)