måndag, juni 21

Gesslein Buggy F4

Lova avge en rapport om vagnen så här kommer den. Kan alltså ses som en fortsättning på föregående vagninlägg.

Till en början kan jag konstatera att jag hade fel, det går inte att ändra på sitsen, barnet ser alltid framåt. Det finns en annan gesslein F4 som är en kombiavagn och kostar typ 750 euro och den kan man ändra riktining på.

Vagnen är alltså en buggy, en mellanform mellan paraplyvagn och riktig vagn. Fjädringen är rätt dålig, men ändå mjukare än på tex en swift. Barnet har jättemycket utrymme att sitta i och Arthur såg nog jättebekväm ut i den. Ryggstädet justeras med band och går ända ner i liggläge. Har också fotstöd som kan justeras. Lätt att styra med små låsbara framhjul (kanske inte så bra i snön bara) och större bakhjul, och handtaget går att justera till passlig höjd. Vagnen sätts ihop genom att fälla fram bågen och lyfta i handtaget och dra i en "vipu". Den blir nog rätt liten. Hela grejen väger 10 kg. I Helsingfors säljs den iaf av vaunu-aitta och priset de har är 299. På nån tysk sida hade de den från 220 med frakt 18 euro.

Om man jämför med swiften så kostar den i Finland 239 euro och väger 7 kg, men i den kan barnet sitta till 20 kg.

Så det var infon. Nu är bara frågan vad vi ska göra. Gilla ju F4:n, men om vi köper den sku vi säkert sälja den gamla och då är frågan att vill vi ha en vagn var barnet alltid tittar bortåt (vill ju kunna se honom och tala med honom) och är den för hård att gå med på sandvägar. Storleksmässigt är den helt toppen och det ryms en massa vinterkläder på barnet, sen är transportpåsen som kommer med den också helt toppen. Men om vi nu köper en helt ny vagn, vilket inte var tanken från början, så borde det isåfall vara nån annan?! Och vilken. Kanske min gamla kärlek mamas&papas sola. Och vad om vi får fler barn, borde vi då spara vår nuvarande eller sen fundera på syskonvagn. Till F4 kan man också köpa en hård koppa för nyfödda, men den är ju ändå rätt hård.

Svårt dethär med vagnköp. Med en bugaboo camelon sku allt säkert vara lätt. Verkar vara en toppen vagn. Men lite för dyr för oss.

2 kommentarer:

Kakkakaffe-Eva sa...

Jag vet inte varför det krånglar så för mig att kommentera hos dig för tillfället. Knappast vet du heller - skyll på blogger.

Hur som haver. Skrev en lång kommentera åt dig igår och tackade för rapporten. Jag håller med dig om Bugaboon, trots att jag tyckte det var världens fulaste vagn i början. Men inte börjar jag betala femhundra för en begagnad heller.

Jag tror ändå det blir en swift för oss, eftersom den går upp till 20 kg och Marius kan sitta där. På onsdag får jag dessutom en Manduca och då kan vi växla mellan vagn och Manduca med båda ungarna.

F4:an ser onekligen bra ut, men jag tror ändå inte att jag skulle vilja ha den som enda vagn, så jag skulle inte sälja er spirit (?).

Michaela sa...

Nope, har ingen aning om varför det gör det. Hoppas bara att det fixar sig snart.

Jag var också skeptisk till bugaboon, eller jag ville så ha en trehjuling så jag tänkte inte ens på den, borde kanske ha gjort det.

Det är så konstigt att det nästan bara är swiften som går till 20 kg. Arthur väger ren över 10 och fast viktökningen nu planar ut så misstänker jag nog att han går över 15 kgs gränsen ännu när han inte orkar gå alltför långa sträckor.

Tack för din åsikt, är själv så kär i spiriten att sku inte villa bli av med den, den är så bra på alla sätt föruom storleken i bilen, annars är den en minivagn på alla sätt.

Tror jag ska forska mera för att hitta vad jag vill ha, man borde helt själv kunna designa sin vagn, och sen ännutill välja pris =)