tisdag, maj 31

Hemma från Stockholm

Vi är tillbaka från kryssningen. Och jag ser precis ut som om jag varit på en kryssning och supit två nätter i sträck. Nå, det har jag ju inte. Har varit en ansvarsfull förälder och varit i hytten från 8-9 framåt (Arthur somna ändå alltför sent), inte druckit någon alkohol, sett till att barnen fått mat genast de kan tänkas vara hungriga, sett till att de har ordentligt med kläder på sig (lite för mycket också), låtit dem sova och vila då det behövts, inte tappat nerverna (okej, till hälften en gång men det var för att båda galltjöt utan egentlig orsak), inte varit till barer eller nåt.

Resan var bra och jag är så nöjd att vi gjorde det. Det var full undehållning från Arthurs sida och det var så roligt att se hur han upplevde alla saker. Lite uttröttande var det nog också, speciellt då Sander första natten vaka i nästan 3 timmar och andra natten stånka igenom hela natten när han fått lite ersättning. Och sen är ju inte Arthur så lätt styrd, han gör vad han vill och man måste hela tiden vara uppmärksam.

Kändes som om vi inte hann med nåt. Vi åt på båten, var i lekland och gick en runda i tax freen och sen var det sovdags. I Stockholm hann vi inte heller. Vi var på förmiddagen nån timme i Skansen och sen en snabb runda via Åhlens före vi for till båten. Borde definitivt varit åtminstone en natt. Stockholm var igen så fint.
En gång var jag in på dansplatsen, det var för mumindiscot. Arthur fick krama mumin och var så söt. Han var otroligt duktig hela resan men ville bara ha mamma till allt. Jag kände mig otillräcklig och Micke kände sig onödig. Småjobbigt.
Sander var toppen resesällskap. Nöjd hela tiden och sov så gott i sjalen i Stockholm. Han åt massor, sket massor och sov massor.
Arthur bekanta sig närmare med asfalten på Skansen och har nu en vackert röd näsa. Det var förresten värsta stunden på resan. Arthur blöder och skriker och vill till mammas famn, men Sander är i sjalen så jag måste få ut honom och han skriker och Micke vet inte vad han ska göra... Men det löste sig och vi gick och titta på björnarna. Arthur har under resan levt på ketchup, franskisar, smör, banan, russin och röda grönsaker. VÄldigt selektiv och bara själv.

3 kommentarer:

Nonnu Neuloja sa...

Jag skulle vilja göra en lite familjeresa i slutet av sommarn också. Detta låter som ett bra alternativ.

Erik är selektiv enligt maten, har alltid varit. Nu äter han bara gröna grönsaker och frukt :)

Katarina sa...

Hur var det på båten annors, hade ni tex problem med supande och skrikande grannar?

Michaela sa...

Johanna: Det är ett bra alternativ! Speciellt silja har bra underhållning och lek för barn. Det var nu 200 barn på båten å de e lite, det var ju söndag vi for på. Kan va helt kaos på sommarlovet.

Kati: Inga såna problem. Vi hade promenade hytt så det kan ha påverkat lite. Vi åt moronmål från buffet men där var för mycket mämniskor, middag åt vi i bistro maxime och det var mysigt och hade barbuffetnbord. Buffen sku säkert varit rörig och med fulla människor.