tisdag, oktober 18

Hemplanering

Jag har aldrig haft planer på att bo i egnahemshus. Har inte det nu heller. Jag har aldrig tänkt bygga eget, och ännu mindre nu. Jag HATAR att bestämma saker som ska vara på ett ställe länge. Jag kan gilla och ogilla saker, men att själv välja vad jag gillar är svårt. Jag gillar ändå rätt mycket.

Och nu har jag ren börjat ångra mig. Vi köpte vita godmorgon möbler till badrummet (och det rekommenderar jag inte åt nån, för de hade en blå plastfilm på som tog evigheter att riva bort) och sen kommer vi att ha vitt kakel. Det kommer att bli alltför vitt. Borde så ha köpt de mörkbruna möblerna. Kommer inte ihåg hur vi gjorde beslutet, men det var ett dumt beslut kan jag nu konstatera. Enda positiva är väl att det nu iaf inte blir mörkt i rummet. Suck.

Och det andra dumma vi gjorde var att köpa lavoar+möbel från Ikea och inte något spegelskåp (de var så hemska och har inte uttag i sig). Nu är det störtomöjligt att hitta ett vettigt spegelskåp som inte kostar över 500 euro och som sku finnas i nåt lager. Har hittat en IDO möbel man ska bygga själv för 300 euro men det tar 3 veckor att få den. Suck. Borde bara köpt nåt paket nån annanstansifrån.

Och jag har såhär mycket problem med ett badrum så jag tänker ALDRIG planera ett helt hem.

Och om nu nån undrar var Micke står i det hela så kan jag väl kortfattat säga att han inte har så mycket åsikter och om man tvingar honom till en åsikt så blir det bara megaskumt. Så jag gör research och så ger jag några alternativ åt honom och i samma veva kommer jag på vad jag gillar bäst och så tar vi det.

4 kommentarer:

Katarina sa...

Med vita möbler i badrum = mera städning, men snygt ser de ut tycker jag. Ifall de blir att planera så kan du alltid anställa nån att göra de, eller gå med i ett inrednings program som gör hela skitet för dig ;-D Grattis till Nyt hem förrästen :-)

sus sa...

Tror att vitt kommer att visa sej vara ett bra alternativ. Det går alltid att piffa till med små detaljer i färg - och det är lättare att byta färg på detaljerna (handdukar, tvålskålar, etc.) än de fasta möblerna. Risken att tröttna är större med starka färger.

åsa sa...

Det där låter som beslutsfattandet hemma hos oss. Sambon hummar något obestämt och det blir ändå jag som bestämmer. Men varje gång frågar jag, för om han skulle ha en åsikt vill jag vara säker på att han får säga den.

Michaela sa...

Kati: Men dehär är sådär glansiga så de borde vara ganska lätta att hålla rena(hoppas jag, för renhet har jag inte ens tänkt på). Och det sku nog vara bra med nån annan som sku gjort upp några planer som man kan sen kan förkasta eller gilla. Det är så svårt när man inte har nån aning om hur det blir och se ut.

Sus: Alltså det måste ha varit sådär vi resonerade, att allt passar med vitt och då kan vi ha färg på allt annat och på det viset ändra utseende i badrummet.

Åsa: På sista tiden har jag blivit lite sämre på att fråga (för mycket bestlut att fattas på kort tid och för lite tid att diskutera).