tisdag, januari 17

Presidentval

På söndagen var jag och röstade på Pekka Haavisto. Jag tycker han sku vara bra som Finlands president och det att han har en manlig partner stör mig inte över huvudtaget. Men min mamma stör det nåt enormt. När jag meddela vem jag rösta på konstera hon att:

"han kan få existera, men president får han inte bli".

Sen förklara hon att jag ska se till att mina barn inte blir homosexuella.

Vi har exakt 30 års åldersskillnad och i denhär frågan ser jag det största generationsgapet. Jag ser inte homosexualitet som nåt konstigt men för henne är det helt förfärligt.

6 kommentarer:

pia sa...

Jag ser inte homosexualitet som ett hinder egentligen. Personligen har jag inget emot homosexuella. Men det som min mamma sade när vi diskuterade det kommande valet var, att eftersom presidenten presenterar vår nation och fast det skulle gå bra i norden och länder med liknande "status", kan man ju tänka sig att det kunde bli lite problem med många andra länder (tänk hur mycke muslimer det finns i världen som exempel) som inte tänker likadant. Tyvärr så är inte alla lika öppensinnade och tråkigt nog vet man att det kunde orska konflikter med andra nationer lättare, än om presidenten vore hetero... Synd men sant. Kanske folk tänker lite annorlunda om 20 år?

Michaela sa...

Jag förstår hur man resonerar, men i många länder och kulturer så har kvinnan ingen position alls och det är otänkbart att "jobba" med en kvinna. Men ändå valde vi en kvinnig president för 12 år sen, och det gick. Så nu går dethär också. Sen kanske partnern inte är lika närvarande i just såna situtioner, vem vet...

Minna sa...

Jag tycker att det sku vara coolt med en homosexuell president!

Michaela sa...

Minna: De sku ju de! Säkert första som öppet är det.

Anonym sa...

Varendaste en av mina kvinnliga kompisar röstar på Pekka Haavisto, typ 10 st. åtminstone. Jag tror att om kvinnorna i det här landet finge bestämma vore han the boss.

Michaela sa...

Och speciellt kvinnor i vår ålder och i samma "sociala" grupp. Men jag vill faktiskt ha honom som president