tisdag, januari 3

Sander 8 månader


Sander väger 10,3 kg och är 77 cm lång som 8 månader.

Han är en nöjd liten filur. Trivs bäst på golvet då han får leka med Arthur/stå mot nåt/sätta saker i munnen. Han älskar sin tutt och genast han ser en så sätter han in den i munnen själv. Han har ännu bara två tänder och de fyra övre tänderna har nu plågat honom till och från i två månader, sen en vecka tillbaka är det en liten spricka i tandköttet så kanske de kommer snart. Hans tandsprickning är inte lätt men som tur går den i vågor. Just nu är han säkert därför gnäligare och famnigare.

Han äter bra spciellt då han har nåt att själv sätta i munnen. Om han inte har nåt framför sig vid bordet så klättrar han på en sekund bort från stolen. Han vill helst äta det vi andra äter och det får han då det passar honom, väntar bara på att han kan börja få mjölkprodukter så får han allt. Han äter utan problem makaroni och maletköttsås med tomat och majs utan att man behöver mosa det. När han äter mandarin själv så får han nästan alla bitar in i munnen. Han får ofta mjölk före maten för annars dricker han inget. Sen dricker han också mjölk före han somnar på dagen och kvällen. På natten dricker han också 1-3 gånger. Inatt åt han 2 och halv 6 och då sov han från 8 till 8. Utöver det vagga jag honom halv 9, halv 12 och så var Micke upp med honom halv 4. Vanligen vaknar han bara för mjölk på natten men tror denna jobbiga natt berodde säkert på tänderna. Han somnar på kvällen genom att ge mjölkflaska i famnen och sen vagga honom till sömns. Sen sover han i egen säng halva natten.

Han är en stadig kille och har börjat stå kortare stunder utan stöd, han kan också fara upp och ner på huk utan stöd. Han går längs med möbler och också genom att skuffa på möbler. Han sitter så stadigt att han till och med hålls på vanlig pulka. Han har varit en tid i rytmlöst land och tupplurerna har varierat mellan 2 och 3, men nu försöker vi hålla det till två, en kort två timmar efter att han vaknat och sen på dagen samtidigt med Arthur så att han vaknar efter klockan två.

I dygnsrytm och ätande är han jättelik Arthur som 8 månader, men han har mycket mera vilja och är inte rädd för främmande människor. Han blir råförbannad när han inte får äta på Arthurs pusselbitar eller när han inte också får modellera, och han visar det ljudligt. Arthur började alltid gråta i andras famn men Sander tittar på bara nyfiket (oftast). Sander älskar att bada och han kryper alltid in till duchen för att upptäcka området där. Diskmaskinen är ändå hans favoritplats.

Inga kommentarer: