torsdag, januari 19

Valet, igen.

Jag börjar faktiskt tycka synd om presidentkandiadaterna nu. Måste faktiskt varje tv-kanal ha en egen tv-debatt med dem? Nu är det väl tredje kvällen i rad idag såg jag.

Måste alla tidningar ha sina egna chat-stunder med kandidaterna? Måste de vara med exakt allestans? Finlands president har ändå inte så värst mycket makt.

Tycker att man på nåt vis kunde slå ihop tv-debatterna/chat-turerna och allt annat med. Dethär är ju löjligt. Och de kan ju debattera om vad som helst men det har ändå inte så stor skillnad, det är ju riksdagen som ändå slutligen bestämmer. Fast nu Väyrynen tycks ha sina egna funderingar i det också.

2 kommentarer:

Waenthoronien sa...

Det är ju det som är så löjligt, att den allmänna ivern inför presidentvalet är så enorm, jämfört med kommunalval där de valda har mycket, mycket mer direkt makt att bestämma över sånt som angår var och en... men se det bryr sig folk inte om.

Michaela sa...

Exakt. Men man förstår ju att det är så lätt för media när det bara finns 8 kandidater. I kommunal och riksdagsval så är det ju mest partiledarna man kan fråga i tv-tenter/chattar men alla har ju inte samma åsikter inom partiet eller är lika aktiva.

Men jag tycker riksdagen sku kunna börja välja president. Slöseri av resurser till valet.