tisdag, februari 5

Utveckling





På 2½ vecka händer mycket i barnens utveckling. Speciellt då man får sommar mitt i vintern.

Arthur, 3 år 4 månader.

Första dagarna i havet sa han att han är rädd och höll hårt om halsen. Efter några dagar simma han längss strandkanten själv med puffar på och händer i marken. Sista dagen gick han själv in i djupa poolen med puffarna på och flöt omkring där själv. Ingen behövde ens vara i poolen mera. Då hade han länge sagt emot och inte låtit någon släppa honom, men till slut våga han.

När vi for börja han intressera sig för bokstäver. Nu skriver han fint sin bokstav, A, och känner igen mångas bokstäver och skriver också Emil och Idas bokstav (mamma tror hela tiden att vår guddotter heter Ida...).

Han färglägger bra innanför kanter och har ritat massor under resan (hade med tuscher som lätt tvättas bort)

Sander, 1 år 9 månader.

Det har varit vinter länge och vi har inga trappor här. Men på Koh Tao var det massor trappor och Sander börja genast gå i dem själv fast de var höga. Man fick inte hjälpa.

Han fick puffar på då han några gånger föll i poolen när han inte var försiktig (Sander och sakta och försiktigt går inte ihop). Han börja jättesnabbt flyta omkring med dem själv. Han hoppa också mycket från kanter och då slängde han sig bara och sen fick man ta emot. Arthur var alltid noga med att man först höll i händerna före han hoppa.

Sanders språk har utvecklats massor. Han säger nu ibland 2 ordsmeningar. Som "sitta här". "murre, mamma komma!!!!!", "titta, mamma komma!!! och så säger han halt och kallt och äta och en massa annat. Ännu säger han nog nej när han menar jo.

Inga kommentarer: