onsdag, augusti 14

Pengar, sängar och död damsugare

Jag har just gått igenom vår ekonomi och konstaterat att det inte ser så bra ut. På sommaren höll jag ingen koll och det märks. Så nu måste det sparas. Dessutom är jag helt inkomstlös eftersom jag avbröt hemvårdsstödet då Sander nu börja dagis. Sen har vi ju en till bil och så med. Och nu måste vi igen köpa nåt. En ny säng. Arthur och Sander sover båda ännu i Ikea spjälsängen (så att ena väggen är borttagen) och här en dag konstatera Arthur att den börjar vara rätt liten och det har han nog rätt i. Han är ju säkert 110 cm ren och den är 60*120 cm.

Så säng behövs. Väljer mellan en Liisa 2 som är 155 cm lång med höga kanter i över sängen, en Ellen säng som är 165 cm lång och fås skillt och sen en Saana säng som är 2 meter lång och 1,4 cm hög (bra höjd alltså) men den har lite skydd i över våningen. Alla ryms in men det extra utrymmet sku kunna användas för skåp. Men en 155 cm säng tror jag blir liten rätt snabbt men sen är Ellen igen dyrast. Men jag vill inte heller oroa mig på natten över att Arthur stiger över staketet som han nu gör. Så Ellen måste det ju bli.

Och sen ännu. För 1 timme sen när jag konstatera att ekonomin såg dålig ut så söndra Sander damsugarn. Jag googla sängar och Micke och Arthur läste Kalle Anka och Sander damsuga. Han damsuga en salvaburk som inte gick in utan blev fast i munstycket och sen när jag fick den utdragen så dog damsugarn och så var den brännhet och det stank bränt. Så det var den damsugarn den. Härligt.

Inga kommentarer: