onsdag, februari 26

HitresanOj, oj, oj, oj. Var ska jag börja? Har ju så massor att dokumentera. Nå. Vi är här och vi har nu varit i Thailand i mindre än 24 timmar men det känns å ena sidan ren jättelänge och samtidigt 24 timmar som jag helt räknat bort före resan, vi sku ju bara vila och återhämta oss.

Flyget sku inte ha kunnat gå bättre. Att inte ha ett barn i famnen emot ifjol då jag hade är så enorm skillnad. Dethär gick ju som en dans på rosor. Dessutom var högst hälften av planet fullt och det fanns massa extra platser.  Jag hade valt två tvåans rader åt oss (med två platser alltså) men Micke fick sen en tredje att sova på. Vid 9 släckte de i planet denhär gången coh då släckte vi barnens skärmar. De hade nog först svårt att lugna ner och hitta bra sovposition men när jag stängde mina ögon och låtsades sova så satt Sander också huvudet i famnen och kunde sen somna. Senast halv 10 sov båda. Jag satt med Sander och hade hans huvud i famnet till 1 tiden då jag hade så avdomnat rumpa och baksida och ben att det inte mera gick. Nå tydligen kunde han också sova på en dyna när jag stod coh jomppa benen. Arthur valde en sittposition att sova i och jag försökte sitta brevid honom och vakta att Sander inte sku falla men till slut var Sander konstant tokigt så jag gick tillbaka. Arthur vakna halv 3 finsk tid när det börja strömma ljus inför fönstren. Han var en sån solstråle, som han väntat liksom. Sander sov sig igenom allt det, morgonmålet, mitt packande och springande på vessan och när jag satt honom sittande på egen plats med bälte på och vakna finska klockan 4 när planet var på 3000 meters höjd och sjönk snabbt och det gjorde ont i örat. Då var vi 15 minuter från att landa. Lite tuggummi och allt blev bra. Hade ingen aning om att han hade så bra sömngåva.

Allt funka bra på fältet i Bangkok och barnen åt lite morgonmål efter att vi fått väskan ooh vi satt sommarkläder på. Ut och där vänta vår taxichaufför. Oriental Escape hade jag beställt med och funka utmärkt. Fanns två bilstolar åt barnen. Vet inget om kvalitet eller om hur bra de var fastsatta men vi hade nånstans att sätta barnen och de sov största delen av vägen till Mae Phim, en resa som tog ca 2 timmar. Micke snarka på som en stock men jag måste nog ändå hålla lite vakt här också, precis som i planet. Halv 1 thai-tid var vi på vårt hotell och det var genast: ”Nu ska vi simma” och ”Jag är hungrig” fast simma vann genast. Klockan är ju 5 timmar mer här så då var klockan halv 8 finsk tid. Som tur hade jag packat smart och simsakerna var högst upp. Barnen var i bassängen säkert 5 minuter efter att vi kom. Jag försökte få mig insmord, hämta handdukar och fixa mat på några få sekunder och det gick helt bra och vi fick vår första thaimat. Arthru åt ris och drack vattenmelonshake medan sander nu drack lite och åt inget. Gårdagen var helt skum med mattider och mat och barnen åt nu chips och glass (ja för i Thailand så ska vi ju ha glass! Och leksaker. Nu, nu, nu!) och morötter hemifrån. Krabba ville de ha på kvällen men det var nu ingen hit för dem. Men jag är glad att de vill prova. Mae Phim är lugnt och stranden titta vi bara på och doppa fötterna i men dit ska vi gå idag. Mycket skaldjursrestaurganer och mysighet som bara finns på små ställen. Vi hitta pannkakor igår och då hade han ingen lång lista med 20 smaker utan endast banan och choklad. Utmärkt! Mest svenskar är ju här och nån finne, men överlag minimalt med turister.

Igår var vi ännu vid 8 vid restaurangen men sen börja Sandergå så på övervarv så det var nattdags. 9 släckte vi lampan och jag sjöng en gång sov du lilla videung och en gång vyssan lulla. Och sen hörde jag hur Micke snarka (han sov med Arthur i huvudsängen) och Sander andades djupt. Gick och titta och Arthur sov med. Vi har stort rum och jag och sander sov på 2 stycken 1 metersmadrasser i ett avskilt hörn.  Jag somna också efter att jag varvat ner en stund för som reseledare med sina finaste barn så är det ju rätt intensivt och min sömnmängd hade ju varit minimal. Men 11 vakna jag av Sanders gråt. Han bara grät och hade hett (jag har så svårt med AC och att bestämma hur den ska va) och var helt förstörd. Vaggga omrking honom och gav tillslut värkmedicin om det sku lugna. Han drack lite vatten och vi kunde somna om. Halv 1 eller halv 2 vakna han igen och då kom det en spya i sängen. Han hade pratat och sett ut som om han sku spy ren när han somna så jag hade en påse brevd men jag hann ju inte genast reagera. Så spydde han lite i påsen och sen var det bra och jag drog bort smustiga lakan och så gick vi och sova på andra madrassen tätt intill varann (för han kom ju till min för att spy!). 7 börja det ljusna och han vakna och sa nåt men han somna om. Inte jag då förstås. Arthur och Micke har bara sovit. Snart i 11 timmar.
Och till 9 får de sova, sen ska vi äta morgonmål. Och Arthur är ju ren så stor att han kommer ihåg från ifjol. Han kommer ihåg att det fanns chokladflingor i Thailand och han väntar nu så på dem.


Och bilderna får nu vara totalt fel väg. 

3 kommentarer:

Sanna sa...

Så tråkigt att Sander blev sjuk genast, eller var det något han ätit kanske? Hoppas ni kan njuta i alla fall! Ser härligt ut!

Sanna sa...

Så tråkigt att Sander blev sjuk genast, eller var det något han ätit kanske? Hoppas ni kan njuta i alla fall! Ser härligt ut!

Michaela sa...

jag tror det var resan och allt nytt och så. Samma hände när Arthur var i samma ålder och vi for till Italien. Spydde på natten och sen var det inget. sander kanske hade hett eller nåt var konstigt och sen blev det genast bra. Små barn är ju lite konstiga...