Jag har en stund funderat på att föra matdagbok. Mest för att dokumentera för att det är intressant att senare se hur man ätit just då.
Morgonmål 6.15: Skål med Lidls naturella yoghurt och rainbows tropiska frukter mysli (den är god!). 3 real bröd med oivariini mindre salt, kalkon och tomat. 1 liter vatten och en stor termoskopp te.
Kaffepaus 9: 1½ dl kakao från kaffemaskin
Lunch 10.45: Tomat-morotpasta (pastan bestod till 25% av pureade grönsaker) med sås gjord på vitlök-morot-kidneyböner-mutti körsbärstomater burk-kryddor-creme fraiche och 3 broccoliblommor. 1 realbröd med smör. 1 äppel.
Mellanmål 14.15: En till kopp kakao (brukar nog hålla mig till en om dagen men idag blev det två), 1 banan och 1 realbröd med kalkon.
Middag 18.00: Vi alla for och simma efter att jag slutat och därför hade jag igår redan gjort köttfärssoppa* klart. Jag åt rejält av den och 1 knäckebröd med smör.
Kvällsmål 19.30: Barnen äter alltid kvällsmål och jag äter ibland. Idag såg jag en halväten fil i kylskåpet och åt upp den så att den inte sku behöva slängas. Sen åt jag några äppelbitar som Sander lämna.
*Soppan. Soppan var god. Först blev Arthur så besviken när jag sa vad det var för mat men sen slutligen så tog han till 2 gånger. Så den fick väl godtjänt. Men jag fattar inte hur 5 potatisar sku räcka till 6 portioner. Jag använde 400 g maletkött (som receptet), men ca 10 potatisar och 3 morötter och det blev ändå riktigt bra. Så onödigt att överdriva med köttet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar