måndag, februari 3

Matdagbok måndagen 3.2

Jag har en stund funderat på att föra matdagbok. Mest för att dokumentera för att det är intressant att senare se hur man ätit just då. 

Morgonmål 6.15: Skål med Lidls naturella yoghurt och rainbows tropiska frukter mysli (den är god!). 3 real bröd med oivariini mindre salt, kalkon och tomat. 1 liter vatten och en stor termoskopp te.

Kaffepaus 9: 1½ dl kakao från kaffemaskin

Lunch 10.45: Tomat-morotpasta (pastan bestod till 25% av pureade grönsaker) med sås gjord på vitlök-morot-kidneyböner-mutti körsbärstomater burk-kryddor-creme fraiche och 3 broccoliblommor. 1 realbröd med smör. 1 äppel.

Mellanmål 14.15: En till kopp kakao (brukar nog hålla mig till en om dagen men idag blev det två), 1 banan och 1 realbröd med kalkon.

Middag 18.00: Vi alla for och simma efter att jag slutat och därför hade jag igår redan gjort köttfärssoppa* klart. Jag åt rejält av den och 1 knäckebröd med smör.

Kvällsmål 19.30: Barnen äter alltid kvällsmål och jag äter ibland. Idag såg jag en halväten fil i kylskåpet och åt upp den så att den inte sku behöva slängas. Sen åt jag några äppelbitar som Sander lämna. 


*Soppan. Soppan var god. Först blev Arthur så besviken när jag sa vad det var för mat men sen slutligen så tog han till 2 gånger. Så den fick väl godtjänt. Men jag fattar inte hur 5 potatisar sku räcka till 6 portioner. Jag använde 400 g maletkött (som receptet), men ca 10 potatisar och 3 morötter och det blev ändå riktigt bra. Så onödigt att överdriva med köttet.

Inga kommentarer: