måndag, februari 24

Skiiiit vinter

Jag hade större förhoppningar på denhär vintern. Eller jag hade förhoppningar om att det sku bli en vinter och inte bara en jävla lång höst och vår. Och om jag bodde i egnahemshus utan barn och hund (vilket jag ju nu inte heller har, men tänker bara) sku det ju ha varit en bra vinter. Inget att ploga och snö som snabbt smälter bort.

Men jag har barn. Vi har skrinnskor, skidor, pulkor, snöspadar och snowboardar. Skrinnat har vi gjort. De 3 veckor det gick. Ifjol skrinna vi massamera. Pulka ha barnen också åkat några gånger och sen ner för isbacken men det sku ha fått vara mera. Skidorna gick de i en gång då det var lite snö (och sen gick jag och köpa stavar så att vi sku kunna fara på isen men sen smalt allt). Micke var med jobbet och snowboarda och mitt står för fjärde året oanvänt (och i år sku jag faktiskt fara). Snöspadarna har vi använt 1-2 gånger. Och det sku kanske vara okej, men det som inte har varit okej är det våta och regniga. Galonkläder på hela tiden i nån form och en miljon ton sand som kommer in. Alltid något vått och på tork. Har äntligen lärt mig uppskatta tunna galonhandskar som dras på tunna vantar (har tidigare envisats med inbyggda men då har barnet oftast svettig hand) så det är väl lite positivt. Men fan denhär vintern har varit kakka!!! Ingen vinter alls. Och så pratas det om att det är slut nu, att nu är det vår. Men fan heller, det blev ju aldrig ens vinter! Känner mig lurad. Nå som tur slipper jag allt med galonkläder idag och det har ingen skillnad fast det sku ösa ner varje dag i Thailand. Det är varmt regn och man behöver inte gummistövlar, yllesockor, halare, galonbyxor, yllevantar, galonhandskar, halsduk, mössa.

Efter denhär "vintern" behöver jag denhär resan ännu mera än vad jag trodde då i januari.

Så idag är det avfärd. Yihuuu! Jag slockna 9 igår och barnen hade somnat lite före det. Sander ropa konstigt nog 3 gånger på mig inatt (förra natten 0 gånger) och sen när Arthur ropa halv 5 så tog jag honom med mig. Sander vill inte komma mera till vår säng på natten så det är bara att springa in dit och sätta täcke på när han ropar. Men jag var klarvaken 6 så jag steg upp och fundera pengar och datasaker i 1 timme tills Sander vakna. Nu är mitt största bekymmer hur jag ska få slut nästan 2 liter mjölk, 4 filar och 1 liter yoghurt. Det känns helt omöjligt eftersom lunchen är klar och vi bara ska äta morgonmål och mellanmål.

3 kommentarer:

Dagny Björklöf sa...

Ge till grannen. Ja! Bra tanke ;)

Michaela sa...

Jag fundera på det, men det känns nog så skumt att knacka på och komma med några yoghurtburkar... Men mamma ska köra oss så jag tänkte att jag ger åt henne för hon har ännu 2 dagar till avfärd. Och som det nu ser ut så blir det endast 1 fil kvar och 1 liter yoghurt för jag lagar gröt på mjölken till mellanmål. Yihuu!

Waenthoronien sa...

Jag håller fullständigt med om "vintern". Annat kan inte sägas... Jag övervägde en äkkilähtö nånstans billigt och varmt i början av januari, innan det blev kallt, men sen tyckte jag det var onödigt när det blev så fint, men nu börjar jag drömma igen...