tisdag, november 17

1 night with Arthur 7,5 weeks

Efter endast 2, dock långa, dagssömnspass somna Arthur äntligen kvart före 8. Före det badades det, ammades det, dracks 50ml lite extra från flaska och krävdes mycket bärande och vaggande. Men sen somna den urtrötta ungen, som vaknat upp från dagssömn nummer 2 lite över 4, och vi satt honom i egen säng och jag gick också och sova. Kvart före 11, när pappa kom och sova, åt Arthur i 15 minuter från båda brösten och somna genast om i egen säng. Kvart före 1 kommer det ett megalass i blöjan och krävs omedelbart byte eftersom våra rainbow engångsblöjor som vi använder på natten är ytterst dåliga (men måste ju använda slut paketet). Ungen är inte speciellt hungrig eftersom jag hinner byta blöja och han charmar på tvättvanten utan att gnälla något. Matar honom endå från båda brösten så att jag får sova lite längre än 1 timme till. Kvart över 1 sover vi igen.

3-tiden vaknar han och får tutten i munnen, sover nöjt vidare i 20 minuter och sen äter han igen från båda brösten. Kvart före 4 är han klar men har svårt att somna om i egna sängen och flaxar väldigt mycket. Halv 5 efter mycket flax och en vaken unge i den egna sängen lyfter jag honom 20 cm så att han får sova fast i mig. Sätter tutten i munnen och han somnar genast och så sover vi enda till kvart över 6. Ammar liggande men sen släpper han ett lass igen och vi går upp för att byta. Kvart före 7 lägger jag ner honom i egen säng. Han rör på sig mycket och är ibland vaken men först 5 över 8 är det matdags igen.

Detta var en ytterst bra natt! Han har ätit med mindre än 2 timmars mellanrum (till och med 3!) och det är stora framstg. Sen har han också sovit på sin egna madrass (vi har ju ännu väggen borta så att den är öppen till vår säng, men endå!) största delen av natten. Sen fick vi honom också att sova före 8, förr har det varit mellan 9-11. Nästa grej är sen att lära honom somna själv, men först ska vi träna lite på dethär och hoppas på flera liknande nätter.
En nöjd unge som sovit mycket!

Inga kommentarer: