måndag, november 2

Arthur 5v 4d

Tänkte ta och skriva lite om vad som händer i Arthurs liv när han närmar sig 6 veckor för att i framtiden bättre komma ihåg det.

Han har den senaste veckan varit jätte, jätte famnig av sig och rätt så gnällig, speciellt på dagen. Han orkar ligga på skötbordet ensam men att ligga längre stunder ensam på golvet eller i babygymet är inte alls roligt. Babysittern är ännu väldigt blä och det funkar max 1 minut att vara i den. Laga just också mat med en hand, skar lök, stekte kött, koka ris och bra gick det...

Han har börjat sova mycket mera på dagen, men man måste hjälpa honom till sömns, antingen genom att amma eller genom att bära honom i famnen och gunga honom lite. Är glad att han nu också kan somna utan att ammas för då kan andra också få honom att sova. Han sover antingen i sjalen, i vagnen, i vagnkassen, på någon av oss eller i sängen med någon av oss. Ska snart börja introducera den egna sängen. Har gett upp hoppet på att han sover i fpa-lådan, så det får bli förvaringsplats för för små kläder.

Fast han sover mera på dagen så har han nu i en veckas tid förstått att man inte ska vara vaken på natten. Han äter snällt såder i en halv timme och sen somnar han bort igen. Men han vill nog äta var 2-3 timme så på natten blir det cirka 3 gånger (beror lite på när natten börjar och slutar). Inatt gick vi och sova 22, halv 1 åt han, halv 4 åt han, klockan 5 åt han och så vakna vi halv 8. Men jag är glad över att jag inte behöver sitta uppe i 2 timmar med honom så det är framsteg att det går lite snabbare (hoppas det fortsätter fast jag skrivit det). Det är egentligen lättare att få honom och sova nu när han sover mera på dagen och han har inte varit vaken mer än 3-4 timmar i sträck på en tid, tror han var övertrött förr och därför var det svårare.

Jag har inte använt bröstgummi på 5 dagar och det funkar helt bra, har mera mjölk tror jag för han vill inte ha mat genast efter att han ätit och sen så har han inte haft lika mycket utbrott, bara när bröstet är tomt.

Killen är ganska lång och vissa kläder i storlek 56 är för små, speciellt sparkbyxor, pyjamasar eller vanliga byxor. Bodyna passar ännu. Så han använder 56/60/62 beroende på plagget.

Sen babypratar han också rätt så mycket och det låter så härligt. Sen tror jag också att han känner igen mig sådär ansiktsmässigt.

Känner att jag nu kan njuta mera av babytiden med honom när han ändå funkar någorlunda lika varje dag. Och det är härligt!

1 kommentar:

Jen sa...

Sa jag ens hejdå åt er ?
Hoppas ni hade lite kul för stunden ni var där och Arthur var hemskt sweet :D det lilla jag såg av honom. kram !