lördag, november 7

Mera amning

Hej, hej!

Nu hade ju amningen börjat gå bra och det gick den då i en vecka. Bröstgummit är ett minne blott och han sluta sova med bröstet i munnen för att suga några drag när man tar bort honom.

Nåja, nu har det ändrat. Suprise! Killen är säkert inne i en tillväxtperiod (han blev ju 6 veckor) och vill ha mera mat, för han suger mycket längre nu och han kräver mera mat. Min kropp verkar inte fatta detta, så nu i två kvällar, när jag bytt bröst 5 gånger på 5 minuter eftersom ungen bara skriker så har han fått ersättning. Han har druckit cirka 70 ml och villat ha mera. Det känns hemskt varje gång för mig för jag vet ju att om han bara sku suga så sku det i längden komma mera. Men jag vill inte ha en hungrig baby, så det får vinna över att helamma. Hoppeligen är detta en fas och hoppas min kropp snart fattar att det behövs mera mat. Annars så tänker jag ge 70ml ersättning varje kväll (efter brösten förstås) och konstatera att det inte alltid går som man vill och att jag försökt mitt bästa.

Inatt steg jag upp 5 gånger för att mata honom, börjande från halv 1 slutande vid 7. Upp steg vi klockan 8 och somna vid 9. Han är ju inte hungrig varje gång, men tutten funkar inte.

Detta är mitt liv.

3 kommentarer:

Katharina sa...

Alltså det är ju ändå helt otroligt vad olika det är.. Hörde nyss att sambons systerdotter som är 2 månader inte velat äta alls på natten utan har sovit från 23-08 varje natt sen hon föddes.. En sån vill jag också ha! :)
Fast det är klart..jag är inställd på det motsatta..;)

Michaela sa...

Det är helt otroligt hur olika de är! Men tyvärr så är det ju nog mycket vanligare att babyn inte sover, men oftare hör man just om babyn som sover jättebra och så hoppas man själv på en sån, men... Allt kan man ju inte få. Själv är jag glad att han inte är ett kolikbarn, det först sku vara jobbigt!

Katharina sa...

Verkligen..DET om något skulle vara jobbigt!! Och som du säger..det är ju nog vanligare att de INTE sover. så jag ska nog inte hoppas på för mycket..;)