fredag, november 13

Min nya bibel


Har lånat boken somna utan gråt från biblioteket och oj vad den är bra! En mjuk och snäll bok om hur man får barn att sova bättre, med finns också en del om hur man kan ge goda sovvanor åt babyn under 4 månader. Nu ska vi börja träna, och det kommer att behövas. För tillfället sover Arthur största delen av tiden fast i någon, antingen i famnen, sjalen eller sängen och i framtiden kommer det att betyda problem. Boken är som motsatsen till Anna Walgrens barnbok och har mycket tips och säger att det krävs tid men i längden lönar det sig.

Har kommit fram till att jag tror på att barnet är en liten individ som med sina skrik och gnäll säger vad de vill och det är något som jag som förälder vill respektera. Om barnet gnäller så ger jag bröstet för det är vad barnet vill. Har också kommit fram till att man inte kan skämma bort små babyn i någonting man gör. Utifrån detta tänker jag nu gå.

Det fungerar också helt bra för oss, förutom när han får sina "rintaraivarin" (bröstraseriutbrott?), vilka kommer när han börjar bli trött. Har haft många teorier om vad som är fel (misstänkte att mjölken minska, att ungen bara är trött osv) men har konstaterat att ungen är hungrig men vägrar suga från bröstet och gallskriker istället. Troligtvis är orsaken att det inte börjar flöda tillräckligt snabbt för lillkillen. Lösningen varierar varje gång vilket är rätt frustrerande...senast var det gående och fel väg (liksom vänsterbrösts ställning på höger bröst) och mycket nedlungande emellanåt. Hoppas detta bara är en fas. Iaf så har vi 2 dagar utan extra mat. Yei!

Inga kommentarer: