söndag, november 15

Dopet

Nu är vår son döpt och upptagen i den kristna kyrkan och fått namnet Arthur Daniel. Har väldigt lite minnen av gårdagen, allt var lite yrt och jag var nervös för hur allt sku gå under doptillfället eftersom ungen sovit en massa korta snuttar före och inte var på sitt bästa humör men inte heller klar att sova.
Under själva dopet hölls han nöjd en stund tills han blev missnöjd. Försökte mitt bästa att lugna ner honom när han var i sin gudfars famn, men när han fick vattnet på, då först blev han missnöjd. Helt hemskt för mamma. Och jaa, har ingen aning vad prästen sa, det enda jag gjorde var att studera Arthur för att se när jag sku placera tutten pånytt i hans mun.

Kaffeserveringen gick bra och Arthur fick helt otroligt fina gåvor: bilderböcker, tutthållare, spargris, eget mynt, vem ska trösta knyttet bok, 2 muminskålar, muminbestick, nomination armband (!) dopsked och en stor Kalle Anka nalle. Härligt, härligt! Vårt hem svämmar över för tillfället av alla gåvor och all mat som blev kvar. Har en hel kaka nerfryst och en massa shokorutor. Kex har vi flera lådor av, så ja, man är välkommen på kaffe om man vill äta kex.

Det togs jättelite foton med vår kamera, men här är några av dem:Lilleman sover med sin stora nya kompis medan vi andra förbereder
Kakbordet. Den urgodasmörgåstårtan som min lillebror gjorde gömmer sig bakom korgen med coktailpiroger.
Vaktar hur det går, hittills allt bra.
Korstecknet var inte roligt, då blev nån missnöjd.
När man från tidigare ren är missnöjd blir man ännu mera missnöjd av vattnet. Rosetten har också gett upp och är bara ett trassel.
Gruppfoto. Ögonblicket före mamma räddar den lille. Arthur blev placerad lite konstigt i Jaris famn och klännigen hänger inte så fint som den borde.
Såhär fin var man på festen när man ligger i famnen på pappas moster. Murrmurr hade köpt väst och finskjorta. Observera den ena dopgåvan: ett nomination armband. På den finns ett smiley face.

Vårt kaos hem idag morse och några av gåvorna. Efter lite justeringar på sittern var den mycket roligare än då den var endast i liggande läge. Har ingen aning på vilket sätt det är dåligt för barnet, men säkert är det dåligt på någo vis, men om han är nöjd får det vara bra.

Inatt sov killen by the way största delen av natten i egen säng. Han slockna i bilen 6-tiden och sen satt vi honom i ege säng 7-tiden. Där sov han ända till klockan 5. Ja där emellan så åt han ju 8,11,1,3,5 och slutligen steg vi upp 7. Han var så pigg då 5 å ja ville sova så to honom tätt intill mig så fick vi båda sova lite till.
Men min morgon har inte varit lika härlig, Micke e på jobb och ungen var missnöjd som aldrig förr i över 1 timme. Inget var bra och han var trött men hitta inte sömnen före jag klädde på utekläderna och nu sover han äntligen. Ja han sov. I 15 minuter.

Inga kommentarer: