måndag, november 23

Första sprutan

Idag var vi på Arhturs 2 månaders rådgivning. Ungen fortsätter att växa med stormsteg, han väger nu 5375 och är 59,7 cm lång. Han har på 13 dagar gått upp 500 gram...

Idag fick han också sina första vaccin. Han fick mot rotavirus som tas via munnen och sen gick vi med i ett frivilligt vaccinationsprogram och då fick han en spruta. Och han skrek så han blev röd. Men jag höll honom helt lugnt i min famn och gav honom bröstet efteråt. Det trösta lite. Han fick spruta mot antingen pneumokockviruset eller hepatit b. Vi får veta efter typ 1 år vilket det är. Men det är gratis.

Rådgivningstanten konstatera också att han äter rätt ofta, i den här åldern borde det väl gå åtminstone 2-3 timmar mellan amningar, men att om jag orkar mata varje timme när han vill ha mat så är det ok. Toppen! Vår storätare. Hon föreslog ändå att kanske Micke sku ta en nattmatning vid något skede före jag förfaller, för att sova max 2 timmar är ju inte helt utvilande. Låter ju helt bra, men före Micke vaknar så sku jag redan ha matat ungen klart..
Trött pojke efter rådgivning, sprutor och mat.
Pigg, lekglad pojke lite senare. Han har börjat få leksakerna att röra på dig, men han förstår det inte ännu själv. Omöjligt att fånga leende på bild.

Inga kommentarer: