söndag, april 25

Arthur 7 månader

Simply the best!

Arthur blev igår hela 7 månader. Min stora pojke.

I mina ögon är han jätteaktiv, påväg nånstans hela tiden och hålls bara korta stunder på samma ställe. Kryper snabbt, stiger upp mot allt och sitter fint. Har inte ännu börjat med tvåstavelse joller, sådär som ta-ta. Är alltsom oftast glad, jätteglad. Speciellt när man tar fram kameran och när man säger nej åt honom. Roliga lekar är till exempel "mammas lilla kråka" sången på knäna, "var är Arthur?" och "tittut"-lekar och ramsor, bäst är: tåtisse, fotbisse, benborre, knärkorre, lårväcken och lilla vällingsäcken. Böcker är roliga så länge man kan äta på dem och så länge mamma för konstiga djurläten.

Äter allt och mycket, iaf just nu. Men stora bitar är inte pop. Nu går helt vanlig gröt ner, en vuxenportion som morgonmål. Äter sådär en 8-9dl mat, frukt och gröt per dag. Dricker väldigt lite mjölk, också fast han får den före maten. Har hemma på sig tygblöja. Skiter många gånger per dag.

Håller på och få tänderna tre till sex. Vaknar ofta på natten. Äter max 1 gång per natt, resten av gångerna stiger han upp och stå i sängen. Att sova med mamma och pappa är roligare för då kan man ju dra nåndera i håret. Vaknar oftast halv 7, men idag var det halv 6, så det varierar. Sover ca 11 h på natten och kanske 3h på dagen i 3 olika pass. 2 stycken är 30-40 minuter och 1 är ca 1,5h. Orkar vara sådär 2-2,5h i sträck vaken. Somnar när man går med honom i famnen.

Han tycker inte om damsugarljudet och inte heller om prassel. Det är han det just nu. Mitt lilla troll som jag älskar så otroligt massor.Han älskar kameran och när han ser den börjar han skratta och charma

Inga kommentarer: