tisdag, april 6

Natten med Arthur 6 månader

Vet inte vad nattens horrornatt berodde på, men en enkel förklaring sku ju vara den nedsänkta sängen. Förr låg han på samma höjd som det vinröda lakane och nu är han typ på golvet. En annan förklaring är att han lärt sig så mycket nytt och varit så aktiv att han behöver massa mat. Kvällen och natten:

16.15- Äter en burk grönsaker och dricker 130 ml ersättning.
18.45- Äter havregröt gjort på 2dl ersättning.
19.15- Sover
20.00-Vaknar, somnar inte om fast man tar honom i famnen och vandrar. Får ersättning, dricker 100 ml.
21.15- Jag går och sova. Sätter in tutten för han håller på att vakna
23.35-Arthur håller på att vakna, tar i famnen och går runt. Hjälper inte. Äter 80ml. Han sover jätteoroligt.
00.15-Jag somnar igen.
03.20-Han vaknar igen och för sitt hungerljud. Glömde bort att han ren ätit inatt så klipper upp ersättningen. Han dricker 180ml.
06.00-Gnylar. Jag går omkring med honom, tar honom i sängen mellan oss. Han drar mig bara i håret och klättrar upp på oss. Tvingar Micke att gå upp och försöka få honom att sova. Han svär massor och jomsar nåt om praktik och skola. Arthur somnar inte om.
06.40-Stiger jag upp med Arthur. Micke ber om ursäkt för att sitt jomsande och sover vidare.
07.10- Arthur äter en vuxenportion havre-råggröt doppad i ersättning.
08.30-Ammar och Arthur tar en första 20 minuters tupplur.

Detta sku säkert vara helt ok för nån 2-3 månaders baby som inte äter mycket vanlig mat. Men för en 6 månaders är ren 360ml ersättning på natten galet massor. Och sen sov han ju rätt bra i typ 1 vecka sen vi kom hem från Barcelona, åt typ bara 1 gång och vakna max 3.

3 kommentarer:

Nina sa...

Jag tänkte kommentera på inlägget innan att du skulle förbereda dig på horrornätter. Det är ett sånt bakslag för oss mammor (när bebisarna börjar sova sämre IGEN) som ingen annan förstår tyvärr.

Sådär gjorde Lilla A också. På en och samma vecka lärde hon sig krypa, stå på knäna, dra sig upp i stående, fick sin första tand. Å nåt mer som jag redan glömt bort.

Med den följden att hon sov uruselt förstås. Hon hade precis som Arthur sovit superbra veckan innan (laddat för det som komma skulle?).

Meeeen, det kommer nya bättre nätter. Sen.

Michaela sa...

Bakslag är exakt vad det är. Man tycker ju att det borde bli bättre och sen när det går åt andra hållet (fast det kanske inte ändå blir helt megahemskt, ungen sku ju kunna vakna varje timme!) så är det så störande!

Men helt skönt att höra att andra gått igenom det också. Ibland känns det som att alla andras ungar sover så bra hela tiden..

Nina sa...

Haha! Vilka barn är dom som sover?!

Deras bloggar har nog jag slutat läsa för länge sen... ;)

Kämpa på! Vila (dvs ingen perfekt fru) då Arthur sover.