tisdag, augusti 24

20 minuter!

Efter som det länge varit en nattningsklagoblogg (vilket varit så skönt, att bara skriva av sig) så är det nu en jess, kanske det nångång blir lite bättre med nattningen.

Igår var jag rätt sträng med honom. Satt honom ner och ligga varje gång han steg upp och så fick han gnällgråta riktigt lite och jag satt bara brevid. Tillslut somna han sen i sängen, med lite hjälp av mitt hår. Från och med igår så sover han också bara en gång på dagen, helst 1,5 h från 12. Sträng har jag blivit =)

Idag fick han gröt kvart före 7. Sen var det kvällstvätt, blöjbyte, lek, pyjamaspåsättning, mera lek, halv 8 stängde jag tv:n, sen städa vi undan lite leksaker, sen blev han lite slö och kom i famnen, sen börja jag nynna lite lugnande sånger, sen värmde vi 2 dl mjölk, gick till sovrummet klockan 8, drog för gardiner, pojken i sängen, speldosan på, i med tuttflaskan, mumla jag samtidigt någo om att sova, när han druckit färdigt så fick han tutten, sen paja jag lite, satt honom ner och ligga en 10 gånger och tillslut somna han, igen med lite hjälp av att hålla i mitt hår (han har en peruk i sängen men han vill ha äkta vara, och man kan ju inte få allt på en gång) sen somna han och jag kom ut 20 över 8. Vilken härlig kväll alltså!

Läste idag igen en artikel om hur viktigt rutiner är före läggdags, och vet nu inte om lek är en så bra rutin, men han blir så pigg av gröten så han måst få ut lite energi, så att bara läsa böcker funkar inte. Så jag tycker vi har nån form av rutin, vi gör ju så alltid och sen går och nattar honom när han visar att han är trött.
Tutten är igen en god kompis, både för mig och pojken. Han håller på att få övre baktänderna och är inte hela tiden en sånhär solstråle.

2 kommentarer:

Pia sa...

Enligt Anna Wahlgrens sömnmetod skall man ha barnet att skratta högre än han skrattat på hela dagen strax innan läggdags, helst hela vägen till sängen! Så helt fel kan det väl inte vara med lek innan sovdags eftersom de kurar små sömntrasslare med metoden ;)

Michaela sa...

Oj. Fast jag inte är någon anhängare av AW så kan jag understöda det =)