måndag, augusti 16

Enkel makaronilåda

Makaronilåda är ju ganska bra vardagsmat, men jobbigt när det ger så mycket disk. Stekpannan, kastrullen och äggstanningsfatet. Till min makaronilåda behövs endast en stor stekpanna. Den är toppen. Så nu ska jag dela med mig av detta underbara recept. Helt mitt är det inte, har tagit det från nån tidning och gjort om det lite bara.

Med detta recept gjorde jag idag:
-400 gram malet nötkött. Ekologiskt kostar nästan lika mycket och är säkert mycket snällare.
-1/2 hackad lök
-3 rivna morötter
-1/2 riven zuchini
-1 burk krossad tomat med örter (finns också tillsatsämnesfri)
-7 dl vatten
-300 gram (ca 8 dl) pasta, tex skruvar. Mörk pasta är mera fiberhaltigt och alltså bättre
- riven ost'

Steker lite

Först sätter man ungnen på 200 grader. Sen steker man lök och kött, och tillsärtte grönsakerna och låter det steka lite. Sen tillsätts tomatkrosset, vattnet och pastan. Låt koka sådär 4 minuter och häll allt i en stor ugnsform. Strö på ost. Ost kan också strös in mellan hälften av pastan och såsen. Och sen in i ugnen för halv timme. Och sen är det klart.
Klart

Jag krydda endast med peppar, på grund av att Arthur också åt det (och han åt!), men man kan ju sätta vad man gillar. Har också gjort det med tonfisk och det blev bra.

Jag är rätt matintresserad men jag gillar bäst enkla recept med lite ingredienser. Nu sku jag villa börja läsa nån bra matblogg. Vet du nån? Eller har du ett enkelt vardagsmatsrecept?

3 kommentarer:

Sofia sa...

Det där måste jag prova!

Jag har ett tips på en jätte enkel och god gratäng med bacon, broccoli, paprika och pasta och créme fraiche.

Skär/klipp baconen i passliga bitar och sätt dem i den varma stekpannan. Skär paprikan och broccolin i passliga bitar och stek tillsammans med baconbitarna. Om man inte vill steka broccolin kan man också koka den några minuter.

Om du vill spara disk så tillsätt också créme fraichen i blandningen, så att det blir en sås. Och krydda med vad du vill. Jag brukar använda salt, peppar och paprikapulver, men om din son också ska äta detta så går det säkert bra med bara peppar.)

Koka pastan några minuter. (jag brukar använda makaronen för det har vi alltid i skåpet, men man kan använda precis vad man vill.)

Blanda allt i en ugnsform och strö på riven ost. Grädda i 200°C i tills osten fått en fin färg.

Om man vill spara lite tid kan man också skippa att lägga allt i en ugnsform och äta såsen som en vanlig pastasås istället.

Michaela sa...

Låter jättegott. Tack!

Anonym sa...

Oj ditt recept Michaela låter vrålgott. Sitter hungrig här på jobbet och bara väntar på att få sticka hem och äta. :)

Arthur kutar ju på som ett ånglok snart förresten. Grymt vad snabbt han växer och utvecklas! :)

Ha det bra!

Kram, Malin